O eurodeputată spaniolă cere sancționarea unui coleg pentru declarații misogine cu privire la munca femeilor

Publicat:

O eurodeputată spaniolă a cerut marţi în Parlamentul European sancţionarea unui coleg polonez pentru declaraţiile făcute cu o zi în urmă, considerate misogine, cu privire la munca femeilor, relatează agerpres .

‘Solicit Parlamentului European să studieze aceste declaraţii pentru a vedea dacă este posibilă o sancţiune, pentru că este total inacceptabil’, a declarat eurodeputata socialistă Iratxe Garcia Perez, în şedinţa în plen de la Strasbourg.


‘Cei care ar trebui cu adevărat să rămână acasă sunt misoginii care nu respectă femeile care au decis să fie libere’, a adăugat ea, în aplauzele unei părţi a parlamentarilor prezenţi.

Citiți și : Franţa a cerut Rusiei ‘să înceteze atacurile inacceptabile’ în Siria

Iratxe Garcia Perez s-a referit la afirmaţiile făcute luni seară de eurodeputatul poloneză de extremă dreapta Janusz Korwin-Mikke în cursul unei dezbateri referitoare la problema demografică europeană.

‘Văd cu surprindere că nu au fost constatate principalele cauze ale acestei schimbări demografice: faptul că femeile merg la lucru şi fac copii puţini’, a declarat europarlamentarul polonez.

‘Toată lumea spune că femeile trebuie să lucreze în afara căminului. Dacă, bineînţeles, nu rezolvăm această problemă, în acest moment, nu foloseşte la nimic să discutăm despre ea’, a mai spus eurodeputatul polonez.

Janusz Korwin-Mikke, în vârstă de 75 de ani, a fost deja sancţionat în martie cu privarea de indemnizaţia de 9.210 euro şi o suspendare de 10 zile pentru că a afirmat că femeile ar trebui să câştige mai puţini bani decât bărbaţii, pentru că sunt ‘mai slabe’, ‘mai scunde’ şi ‘mai puţin inteligente’ decât aceştia.

‘Vă pot asigura că voi transmite (solicitarea dvs.) preşedintelui Parlamentul European pentru a studia declaraţiile dlui Korwin-Mikke’, i-a răspuns parlamentarei spaniole eurodeputatul grec Dimitrios Papadimoulis (GUE, extrema stângă), care a prezidat şedinţa.

Janusz Korwin-Mikke a criticat-o ulterior pe colega sa pentru că este ‘împotriva libertăţii de exprimare, pilonul UE’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.