Eurodeputaţii români au votat noua Comisie Europeană, cu excepția a doi membri PSD

Publicat:

Eurodeputaţii români din toate grupurile politice au votat miercuri noua Comisie Europeană, cu excepţia parlamentarilor europeni PSD Maria Grapini şi Cristian Terheş, care s-au abţinut, potrivit votului făcut public de Parlamentului European, transmite și agerpres.

Noua Comisie Europeană a Ursulei von der Leyen a fost aprobată miercuri de Parlamentul European cu 461 de voturi pentru, 157 împotrivă şi 89 de abţineri, poziţie prin care s-au remarcat masiv membrii grupului Verzi/Alianţa Liberă Europeană.


Citește și: Zi de doliu naţional în Albania. Bilanţul victimelor este în creştere!

Eurodeputaţii români din grupul PPE, 14 în total de la PMP şi PNL, au votat toţi pentru noua Comisie Europeană, ceea ce nu reprezintă un motiv de mirare, întrucât viitoarea preşedintă Ursula von der Leyen, face parte din acelaşi grup politic. O notă aparte este faptul că Adina Vălean a votat şi ea noua echipă de comisari europeni, din care va face şi ea parte.

Cei opt membri ai delegaţiei USR PLUS în Parlamentul European, membri ai grupului Renew Europe condus de Dacian Cioloş, au votat şi ei noua Comisie Europeană. Potrivit unui comunicat difuzat în jurul prânzului, co-liderii delegaţiei, Cristian Ghinea şi Dragoş Tudorache, au motivat votul prin faptul că bună parte dintre obiectivele pentru care USR PLUS a primit votul cetăţenilor români la alegerile europarlamentare se regăsesc în programul noului colegiu al comisarilor.

Şi eurodeputaţii din grupul S&D au votat viitoarea echipă a Ursulei von der Leyen, cu excepţia Mariei Grapini şi a lui Cristian Terheş, care s-au abţinut. Practic, din cele opt voturi ale românilor din grupul S&D au fost şase favorabile pentru noua Comisie.

Citește și: Trump declară RĂZBOI cartelurior de droguri mexicane: ‘Organizaţii teroriste!’

Se remarcă faptul că Rovana Plumb, primul comisar-desemnat al României respins în cursul procesului de validare de Comisia pentru afaceri juridice a PE din cauza unor preocupări privind un posibil conflict de interese, şi Dan Nica, a doua propunere de comisar a guvernului României care nu a fost agreată de Ursula von der Leyen, au votat şi ei în favoarea noii Comisii Europene.

Practic, din cei 32 de eurodeputaţi care reprezintă în prezent România în Parlamentul European, 30 au votat pentru noua Comisie Europeană, iar doi s-au abţinut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.