X

Eurodeputatul croat Ivan Vilibor Sincic crede că suspendarea sancţiunilor contra Rusiei ar contribui la salvarea agriculturii UE

Eurodeputatul croat Ivan Vilibor Sincic (neafiliat) a susţinut vineri că preţurile ridicate ale energiei pot duce la sfârşitul agriculturii europene şi că singura soluţie este suspendarea imediată a sancţiunilor contra Rusiei, informează Hina, potrivit agerpres

Aflat la Bjelovar (centrul Croaţiei), Sincic a spus că agricultura europeană ”întâmpină probleme aproape insurmontabile, printre care lipsa de fermieri tineri, ceea ce ridică întrebarea cine va produce alimente în Europa în câţiva ani”.

Citește și : OMS este îngrijorată cu privire la declinul testărilor Covid

El a adăugat că actuala criză din domeniul energetic nu face decât să agraveze situaţia, iar drept rezultat ”sistemul agricol complet se prăbuşeşte”.

”Singura soluţie este ridicarea imediată a sancţiunilor contra Federaţiei Ruse”, a explicat eurodeputatul croat, lucru care în opinia sa ar oferi fermierilor europeni acces la energie ieftină.

Uniunea Europeană a blocat active în valoare de 14,5 miliarde de euro ale unor personalităţi ruse în cadrul sancţiunilor adoptate ca răspuns la războiul din Ucraina, dar mai multe ţări, printre care Ungaria, nu au contribuit la acest efort, afirma recent comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.

Citește și : Rusia nu mai are unde să depoziteze o recoltă istorică de grâu

 

Budapesta a anunţat la sfârşitul lunii august un acord cu gigantul rus Gazprom pentru a primi livrări suplimentare, într-un moment în care alte ţări europene se confruntă cu o reducere bruscă a cantităţilor furnizate. Guvernul ungar cooperează şi cu conglomeratul rus Rosatom pentru construcţia a două noi reactoare nucleare.

Tags: agriculturăBjelovarIvan Vilibor Sincicuniunea europeana
Categorii: Diaspora