X

Eurodeputatul polonez Adam Jarubas a anunţat că a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Eurodeputatul polonez Adam Jarubas a anunţat vineri într-un mesaj pe Twitter că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, devenind primul caz cunoscut de contaminare în rândul deputaţilor din Parlamentul European, scrie agerpres.

“Am fost testat pentru COVID-19 şi testul a fost pozitiv. Stau în spital şi mă simt bine”, a scris Adam Jarubas, europarlamentar şi vicepreşedinte al Partidului Ţărănesc Polonez PSL (grupul Partidului Popular European – PPE).

Citește și: Guvernatorul Lombardiei cere intervenția armatei

La solicitarea AFP, serviciul de presă al legislativului european a declarat că a fost informat şi a precizat că Parlamentul European nu cunoaşte niciun alt caz de infectare în rândurile sale.

Jarubas a participat la sesiunea Parlamentului European pe 9 şi 10 martie înainte de a se întoarce în Polonia, cu avionul, pe 11 martie.

Parlamentul European va organiza o sesiune specială săptămâna viitoare pentru a adopta măsurile de urgenţă propuse de Comisie pentru a face faţă pandemiei de COVID-19.

Citește și: 60% din populația Africii de Sud ar putea fi infectată cu SARS-CoV-2

O minisesiune plenară va fi organizată pe 26 martie, deschisă tuturor deputaţilor prezenţi la Bruxelles, iar cei care nu sunt acolo sunt invitaţi să nu facă deplasarea.

Voturile se vor face printr-o procedură scrisă, prin e-mail, pentru toţi eurodeputaţii, indiferent dacă sunt prezenţi fizic sau nu.

Tags: Adam Jarubascoronaviruscovid-19europarlamentarParlamentul European
Categorii: Diaspora