Europa luptă cu COVID-19: Un studiu clinic vizează patru tratamente!

Publicat:

Un studiu clinic european ce va fi realizat pe un total de 3.200 de pacienţi a fost lansat duminică în cel puţin şapte ţări din UE pentru a testa patru tratamente experimentale împotriva noului coronavirus, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Franţa, citat de AFP, potrivit agerpres.

Cele patru tratamente testate pe scară largă vizează următoarele molecule: Remdesivir, Lopinavir în combinaţie cu Ritonavir (care poate fi sau nu asociat cu interferon beta) şi Hidroxiclorochină, potrivit unui comunicat publicat de Institutul Naţional de Sănătate şi Cercetări Medicale (INSERM), organismul care coordonează cercetările medicale în Franţa.


Citește și: Emiratele Arabe Unite SUSPENDĂ toate zborurile de pasageri

“Studiul va include 3.200 de pacienţi europeni din Belgia, Olanda, Luxemburg, Marea Britanie, Germania şi Spania, poate şi din alte ţări, inclusiv cel puţin 800 din Franţa, spitalizaţi din cauza COVID-19 într-un serviciu medical sau direct la reanimare”, precizează comunicatul INSERM.

“La acest studiu participă bolnavi pe care îi tratăm în spital sub strictă supraveghere şi care au acces la aceste molecule, pentru a testa eficacitatea asupra virusului şi asupra evoluţiei lor clinice”, a precizat profesorul Jerome Salomon, directorul general pentru Sănătate (DGS) din Franţa, într-o informare de presă. “Este foarte important să îl desfăşurăm cu rapiditate şi în aceste condiţii”, a adăugat expertul francez.

“Denumit ‘Discovery’, studiul include în special Hidroxiclorochina”, a continuat profesorul Salomon.

După apariţia noului coronavirus în China, profesorul Didier Raoult, directorul Institutului Spitalului Universitar (IHU) Mediterranee Infection din Marsilia, apără folosirea clorochinei împotriva bolii. Această utilizare a generat rezerve în rândul multor specialişti, care consideră că studiile realizate de acest expert pe un grup de 24 de pacienţi nu răspund tuturor criteriilor necesare.

“Acest studiu a permis obţinerea unor rezultate interesante, care au fost de altfel publicate în International Journal of Antimicrobial Agents”, a explicat profesorul Salomon.

Citește și: China testează deja un vaccin împotriva noului coronavirus

Testul va fi “adaptiv” şi “foarte repede tratamentele experimentale ineficiente vor putea fi abandonate şi înlocuite cu alte molecule care vor apărea în urma cercetării ştiinţifice”, a subliniat în acelaşi comunicat publicat de INSERM Florence Ader, specialistă în boli infecţioase la spitalul Crucii Roşii din cadrul Spitalului Universitar din Lyon, care va coordona acest proiect.

Un alt studiu clinic internaţional va fi lansat “sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), acesta primind numele de ‘Solidarity'”, au precizat specialiştii de la INSERM.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.