Europa nu a scăpat de Covid. Care sunt simptomele variantei XEC

Publicat:

Europa nu a scăpat de Covid. Care sunt simptomele variantei XEC

Europa nu a scăpat de Covid. XEC, cea mai nouă variantă a Covid-19, a început să se răspândească cu repeziciune pe bătrânul continent.

O nouă variantă a Covid-19 a început să se răspândească în Europa și este pe cale să devină tipul dominant, spun oamenii de știință citați de BBC, potrivit stiripesurse.


Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Care sunt simptomele variantei XEC

Este vorba despre varianta XEC care a fost identificată în Germania încă din luna iunie, iar de atunci și până acum, aceasta s-a răspândit și în Marea Britanie, Danemarca, dar și alte țări europene.

Experții avertizează că noua variantă a Covid are unele mutații noi care ar putea contribui la răspândirea rapidă a virusului în această toamnă.

 

 

Potrivit lor, vaccinurile ar trebui să ajute în continuare la prevenirea cazurilor grave. În plus, pentru cei care fac parte din categoriile de risc, NHS oferă o injecție de rapel gratuită.

Deși vaccinurile au fost actualizate pentru a corespunde mai bine variantelor recente, momentan nu se știe dacă acestea oferă protecție împotriva XEC, apărută din subvariante Omicron anterioare.

Prof. Francois Balloux, director al Institutului de Genetică de la University College London, este de părere că deși XEC are un „ușor avantaj de transmitere” față de alte variante recente, vaccinurile actuale ar trebui să ofere în continuare o protecție bună.

Cu toate acestea, expertul a subliniat că este posibil ca XEC să devină subvarianta dominantă în timpul acestei ierni. De aceeași părere este și Eric Topol, directorul Institutului de Cercetare Translațională Scripps, din California, care spune că XEC este „abia la început”.

„Și asta va dura multe săptămâni, câteva luni, înainte să se instaleze cu adevărat și să înceapă să provoace un val”, a declarat Eric Topol pentru LA Times.

Citește și: La scrutinele din 20 octombrie, peste hotare vor fi deschise 234 de secții de vot

Mai mult, specialistul a subliniat că ”XEC este cu siguranță la conducere. Aceasta pare să fie următoarea variantă. Dar mai sunt câteva luni până când va ajunge la niveluri ridicate”.

La fel ca și înainte, simptomele sunt considerate a fi aceleași ca la răceală și anume: temperatură ridicată, dureri, oboseală, tuse sau durere în gât. Față de variantele recente, recuperarea pacienților infectați cu XEC poate dura mai mult.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Record: Peste 95.000 de japonezi au trecut pragul de 100 de ani

Record: Peste 95.000 de japonezi au trecut pragul de 100 de ani Japonia se confruntă cu o situație demografică fără precedent, înregistrând un număr record...

Trump îşi lansează World Liberty Financial, o platformă de criptomonede misterioasă

Trump îşi lansează World Liberty Financial, o platformă de criptomonede misterioasă Donald Trump, asociat cu fiii săi şi antreprenori, a lansat o nouă platformă de...

FSB anunţă că a ucis prin împuşcare un agent ucrainean în regiunea Sverdlovsk

FSB anunţă că a ucis prin împuşcare un agent ucrainean în regiunea Sverdlovsk Serviciile ruse de securitate (FSB) anunţă marţi că au ucis, în Rusia,...

Noi amenințări de la Moscova. Rusia, pregătită să reia testele nucleare după o pauză de 34 de ani

Noi amenințări de la Moscova. Rusia, pregătită să reia testele nucleare după o pauză de 34 de ani Comandantul poligonului de testare a armelor nucleare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.