Europa rămâne cu mult în urma americanilor în cursa de administrare a vaccinului (AFP)

Publicat:

Europa – puternic criticată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru ritmul lent de vaccinare împotriva COVID-19 – rămâne cu mult în urmă în cursa de administrare a vaccinului, potrivit unui bilanţ publicat de AFP, potrivit agerpres.   

În general vorbind, americanii se descurcă de trei ori mai bine decât Uniunea Europeană, cu cele 27 de state membre.


Citește și : Preşedinta Slovaciei RECUNOAŞTE meritele ostaşilor români pentru eliberarea Bratislavei

În timp ce 11,7% din populaţia UE este la primă doză de vaccin, procentul în cazul SUA se ridică la 30%.

Doar 5% dintre cetăţenii UE au fost vaccinaţi cu a doua doză de vaccin, faţă de 15,9% din populaţia aflată de cealaltă parte a Atlanticului.

Deşi unele ţări mai mici din UE, cum ar fi Malta, se descurcă bine, administrând zilnic o doză la mai mult de 1% din populaţie, rata în cele mai mari patru economii ale blocului – Germania, Franţa, Spania şi Italia – este de trei ori mai lentă.

În aceste patru ţări a fost vaccinată aproape 12% din populaţie, ceea ce reprezintă aproximativ media din UE.

– “Inacceptabil de lent” –

OMS, care a criticat joi ritmul “inacceptabil de lent” al vaccinării în Europa, include în vasta sa zonă europeană şi Israel, Marea Britanie, Rusia, Turcia şi fostele ţări sovietice din Asia Centrală.

În general, în zona aceasta s-a administrat un sfert din cele 596 de milioane de doze administrate la nivel mondial, deşi regiunea reprezintă doar 12% din populaţia planetei.

Numărul a crescut şi mai mult datorită statisticilor din Israel, care a ajuns de la început în fruntea tabelului de vaccinare, trei cincimi din populaţia sa primind cel puţin o doză de vaccin.

Citește și : Viktor Orban pune pumnul în gura presei maghiare

Şi Marea Britanie, care nu mai face parte din UE, ocupă o poziţie importantă în clasament, inoculând parţial 45,5% din populaţie, urmată de Malta (32,3%), Ungaria (21,4%) şi Serbia (21,3%).

Alte ţări europene, în principal în fostul bloc de Est, progresează mult mai lent, cum ar fi statele membre ale UE Bulgaria (5,4%) şi Letonia (6,1%), dar şi Ucraina (0,6%), Republica Moldova (1%), Muntenegru (3,1%) şi Albania (4,1%), care nu sunt state membre.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.