Europa se pregăteşte de al treilea val. Numărul noilor cazuri în lume este în creştere

Publicat:

Numărul cazurilor zilnice de Covid-19 este din nou în creştere, la nivel global, iar mai multe ţări europene se pregătesc pentru al treilea val al pandemiei. Cehia revine la lockdown, iar Franţa se pregăteşte de o decizie similară, informează mediafax.

Ultimele cifre raportate la nivel mondial arată o creştere a numărului de îmbolnăviri COVID-19. Joi au fost înregistrate peste 427.000 de cazuri noi în lume, cu 25% mai multe faţă de ziua precedentă, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.


Citește și : Preşedintele Armeniei refuză să-l demită pe şeful armatei

Iar trendul crescător pare să se păstreze inclusiv în România, unde sâmbătă au fost raportate peste 3.400 de noi cazuri.

În ceea ce priveşte Europa, sunt mai multe ţări care se confruntă cu o creştere serioasă a numărului de cazuri. Mai mult, în unele state, autorităţie se pregătesc pentru un nou val al pandemiei din cauza tulpinilor noi, mai contagioase.

Cehia, spre exemplu, a înregistrat în ultima săptămână cea mai mare rată de incidenţă din lume, creştere accelerată de tulpina britanică. Bilanţul zilnic a ajuns la 15.000 de cazuri, iar numărul pacienţilor în stare gravă este la niveluri record. Tocmai de aceea, cehii vor intra într-un nou lockdown.

Citește și : ONG-ul german Sea-Watch a salvat 147 de migranţi în largul coastelor Libiei

Polonia şi Slovacia sunt şi ele pe listă. În Polonia, numărul de cazuri a crescut constant cu 20% săptămânal, iar 10% din cazurile raportate sunt provocate de varianta britanică a coronavirusului.

O creştere alarmantă a numărului de noi cazuri COVID-19 se înregistrează şi în Franţa. Din 6 martie, francezii ar putea reveni şi ei la un lockdown total.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.