X

Europarlamentarele ar putea aduce un regres şi mai puternic principalelor partide britanice (Ruth Davidson)

Politicienii britanici s-ar putea confrunta cu o reacţie publică negativă şi mai pronunţată la alegerile europene de pe 23 mai dacă nu reuşesc să rezolve impasul asupra Brexitului, a declarat sâmbătă lidera conservatorilor scoţieni, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

Conservatorii prim-ministrului Theresa May au pierdut 1.332 de locuri în consiliile locale din Anglia în care s-au organizat alegeri, în timp ce Partidul Laburist de opoziţie, care de obicei câştiga sute de locuri în alegerile de la jumătatea mandatului, a pierdut şi el 81 de locuri.

Citește și : Fâșia Gaza: Un palestinian a fost ucis în urma raidurilor aeriene israeliane

“Dacă rezultatele de ieri (vineri – n.r.) ni s-au părut un apel de deşteptare, aşteptaţi alegerile europene de la 23 mai”, a declarat lidera conservatorilor scoţieni Ruth Davidson, în cadrul unei conferinţe a partidului de la Aberdeen.

“Aşa că le spun echipelor de negociere ale partidului nostru şi ale Partidului Laburist, care sunt în prezent blocate în convorbiri: rezolvaţi problema Brexitului, ajungeţi la un acord şi lăsaţi Marea Britanie să meargă mai departe”, a adăugat ea.

Citește și : Rata șomajului scade surprinzător în SUA. Cel mai mic nivel din ultimii 49 de ani

Tags: alegeribrexiteuropeneopozitiePartidul LaburistRuth DavidsonTheresa May
Categorii: Diaspora