Europenii s-au săturat să mai găzduiască armele nucleare americane

Publicat:

Populaţia ţărilor europene membre ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) doresc ca SUA să-şi retragă armele nucleare desfăşurate în Europa, potrivit unui sondaj de opinie comandat de Campania Internaţională pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN), informează vineri dpa, potrivit agerpres.

Sondajul, care a fost realizat în Belgia, Germania, Olanda şi Italia, arată o clară majoritate de oameni care doresc acest lucru în toate cele patru ţări, a subliniat la Geneva grupul de avocatură care a câştigat anul trecut Premiul Nobel pentru Pace.


Citeşte şi: Un parlamentar german a fost ‘momit’ de serviciile secrete chineze

Susţinerea pentru retragerea armelor nucleare americane oscilează între 56% în Belgia şi 70% în Germania.

Majoritatea cetăţenilor intervievaţi au declarat că doresc ca guvernele ţărilor lor să se ralieze noului Tratat al ONU pentru interzicerea armelor nucleare pe care 59 de ţări le-au semnat începând cu septembrie anul trecut.

Până acum, acest tratat nu a fost semnat de membri ai NATO, inclusiv de ţările europene care se bazează pe focoasele americane pentru asigurarea securităţii lor.

Citeşte şi: Fondatorul sectei Aum, organizatorul atentatului cu sarin din metroul din Tokyo a fost executat

Ancheta sociologică a fost publicată în contextul summitului NATO ce se va desfăşura la sfârşitul săptămânii viitoare la Bruxelles şi în cadrul căruia se aşteaptă ca preşedintele american Donald Trump să-şi îndemne partenerii europeni să contribuie mai mult la cheltuielile pentru apărare ale Alianţei.

Sondajul a fost realizat în perioada 18-21 iunie de compania de sondare a opiniei publice YouGov, pe un eşantion a câte 1.000 de persoane în Belgia, Italia şi Olanda, şi circa 2.000 de persoane în Germania.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.