EUROPOL a operat 800 de arestări şi 700 de percheziţii! 8 tone de cocaină au fost confiscate

Publicat:

Peste 800 de persoane au fost arestate într-o acţiune gigantică a poliţiei internaţionale împotriva criminalităţii organizate, posibilă graţie decriptării comunicaţiilor codificate între infractori, a indicat marţi agenţia Europol, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Haga, transmit AFP, Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

”Aceste informaţii au dus în cursul săptămânii trecute la sute de operaţiuni poliţieneşti în lume, din Noua Zeelandă în Australia trecând prin Europa şi SUA, cu rezultate impresionante”, a declarat Jean-Philippe Lecouffe, director adjunct al Europol.


Citeşte şi: Poliţiştii au SPART comunicaţiile codificate ale infractorilor! Sute de arestări la nivel internaţional – Black News

El a menţionat că au fost efectuate percheziţii în peste 700 de locuri, fiind capturate 8 tone de cocaină.

Ţările implicate în operaţiunea coordonată a poliţiei includ Australia, Austria, Suedia, Danemarca, Estonia, Lituania, Norvegia, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Germania şi SUA, a adăugat Lecouffe.

În aceeaşi conferinţă de presă, Calvin Shivers, director adjunct al Biroului Federal de Investigaţii american (FBI), a indicat că operaţiunea de amploare a poliţiei internaţionale a permis salvarea a cel puţin 100 de vieţi.

”În ultimele 18 luni, FBI le-a furnizat organizaţiilor infracţionale cel puţin 300 de aparate telefonice criptate, în peste 100 de ţări, ceea ce ne-a permis să le supraveghem comunicaţiile”, a explicat Calvin Shivers.

”Peste 100 de ameninţări cu moartea au fost dejucate”, a adăugat reprezentantul FBI.

Alte detalii au fost oferite de către reprezentanţi ai Suediei şi Ţărilor de Jos. Ei nu au precizat numărul exact de arestări operate în fiecare ţară, dar o oficialitate suedeză a spus că 70 dintre ele au avut loc în Suedia. Alte 49 de persoane au fost arestate în Ţările de Jos, potrivit unui reprezentant al poliţiei olandeze.

Citeşte şi: Americanii nu sunt siguri că Iranul respectă acordul nuclear – Black News

La rândul său, Parchetul din Frankfurt a anunţat marţi că poliţia germană a arestat cel puţin 70 de persoane şi a percheziţionat 150 de locuri din Germania, în cadrul aceleiaşi operaţiuni a poliţiei la nivel global.

Raidurile poliţiei s-au concentrat în landul Hessa, din vestul ţării. Au fost capturate 20 de arme, cel puţin 30 de automobile de lux şi aproximativ 250.000 de euro cash, precum şi echipament IT utilizat de infractori. La percheziţiile din Germania au participat aproape 1.500 de poliţişti. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.