Europol a semnat un acord cu reţeaua forţelor speciale de poliţie ATLAS

Publicat:

Agenţia europeană de poliţie Europol a semnat miercuri un acord cu reţeaua forţelor speciale de poliţie ATLAS pentru a asigura o cooperare internaţională în caz de “luări de ostatici, răpiri sau terorism” în Europa, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Semnarea acordului a avut loc în marja unei serii de exerciţii antiterorism la scară extinsă în mai multe regiuni europene. Aceste exerciţii includ diferite scenarii, printre care deturnarea unui avion la Madrid şi o luare de ostatici în masă la metroul din Varşovia.


Citește și : Zakharova: Peste 1.000 de militanţi au părăsit zona demilitarizată din regiunea siriană Idlib

Înfiinţată după atacurile de la 11 septembrie din SUA, reţeaua ATLAS reuneşte unităţi speciale de intervenţie din cele 28 de state membre UE, precum şi Islanda, Norvegia şi Elveţia.

Potrivit lui Catherine De Bolle, directoarea executivă a Europol, acordul va aduce o “valoare adăugată la pregătirea forţelor de ordine” şi va permite sporirea “securităţii tuturor cetăţenilor europeni”.

“Remarcăm o creştere în amploare a fenomenului crimei organizate în Europa şi vedem şi ameninţarea terorismului. Trebuie deci să avem în orice moment un răspuns eficient al forţelor de ordine”, a mai spus Catherine De Bolle.

O demonstraţie în direct a unui asalt tactic a fost realizată la puţin timp după semnarea acordului la sediul Europol, de la Haga. Forţele speciale ale poliţiei au prins doi “suspecţi” folosindu-se de grenade asurzitoare.

Citește și : Preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel şi-a inaugurat contul pe Twitter

“După exerciţii putem face o evaluare şi să stabilim ce putem ameliora data viitoare pentru a fi şi mai bine pregătiţi pentru a răspunde tuturor acestor ameninţări”, a mai spus Catherine De Bolle.

Acordul prevede în special instalarea unui birou de susţinere permanentă pentru reţeaua ATLAS în sediile Europol.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veşti bune pentru moldovenii din Germania. Dubla cetăţenie va fi permisă

Veşti bune pentru moldovenii din Germania. Dubla cetăţenie va fi permisă Moldovenii, stabiliți în Germania, își vor putea menține și cetățenia țării lor, concomitent cu...

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar Peste 800 de locuitori ai orașului Denver din Colorado care nu aveau...

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare Ţările Uniunii Europene vor deschide negocierile de aderare...

Traficul aerian de pe aeroportul din Manchester, perturbat de o pană de curent

Traficul aerian de pe aeroportul din Manchester, perturbat de o pană de curent Zborurile cu plecare de pe Aeroportul Manchester din Marea Britanie s-au confruntat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.