Eva Braun, amantă celebră și soție pentru ultimele 36 de ore din viața lui Hitler: ‘Nu dormeau niciodată în aceeași cameră’

Publicat:

Eva Braun, amantă celebră și soție pentru ultimele 36 de ore din viața lui Hitler: ‘Nu dormeau niciodată în aceeași cameră’

„Femeile din Reich nu aveau voie să se machieze, să bea alcool şi să fumeze. Eva le făcea pe toate. Era cea mai nefericită femeie pe care am întâlnit-o vreodată”, scria Gertraud Weisker, verișoara amantei celebre a lui Adolf Hitler.

Eva Anna Paula Hitler, născută Braun (n. 6 februarie1912, München — d. 30 aprilie 1945, Berlin) a fost timp de 14 ani amanta și în ultimele 36 de ore din viață, soția lui Adolf Hitler, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

Deși a fost amanta lui mulți ani, puțină lume i-a cunoscut numele sau înfățișarea, Führerul reușind atât de bine să o țină departe de ochiul publicului încât a trăit și a murit anonimă.

Cei doi nu au apăreau niciodată în public ca un cuplu, iar Hitler refuza categoric căsătoria, afirmând că soţia lui era Germania! Nici apropiaţii lui Hitler nu erau siguri de statutul Evei, din moment ce el evita să fie surprins în ipostaze de intimitate cu ea, sau să facă sugestii despre statutul ei.

Nu dormeau niciodată în aceeași cameră

Potrivit memoriilor arhitectului lui Hitler, Albert Speer, şi a depoziţiilor făcute de angajaţii de la Berghof, Eva nu dormea niciodată în aceeaşi cameră cu Hitler şi nu au fost văzuţi niciodată în ipostaze amoroase. Abia la nunta surorii sale, Gretel, cu ofiţerul din stafful lui Hitler, Hermann Fegelein, în vara anului 1944, Eva şi Adolf au apărut împreună, ca un cuplu.

Eva se plângea mereu că Adolf nu îi acordă prea mult timp şi era văzută adesea plângând. Potrivit memoriilor lui Albert Speer, Eva i se confesase acestuia că nici nu prea avea parte de sex, Adolf fiind prea obosit şi preocupat când venea la ea.

De altfel, Eva a simţit pe propria piele efectele relaţiei cu Hitler. Nu era nici pe departe ce aştepta o tânără de 20 de ani de la iubitul ei. În 1932, ea s-a împuşcat în gât. Din jurnalul ei reiese că nu avea nicio altă preoccupare în afara scenariilor legate de iubitul ei, pe care îl bănuia că o înşeală, fiecare zi din jurnal încheindu-se cu decizia de a se sinucide.

Făcea plajă goală

Adolf Hitler încerca însă, de fiecare dată, să îi distragă atenția. Ca să nu mai vorbească despre sinucidere, a fost trimisă la vila Berghof, reşedinţa de vacanţă a lui Hitler, de pe culmea Obersalzberg, de lângă Berchtesgaden. Pentru liniştirea părinţilor Evei, care, în sfârşit, puteau să o mai viziteze fără jenă, acum, că era departe de München, Hitler a făcut un testament prin care îi asigura viitorul. Doar că Eva se simţea exilată în creierul munţilor, ducând un trai de pustnică.

Ca o rebeliune împotriva lui Hitler, îi plăcea să facă tot ce acesta interzisese: citea reviste străine, inclusiv americane, îşi procura filme străine şi făcea plajă goală. Când a aflat Hitler că făcea plajă goală, a făcut o criză de gelozie, dar Eva l-a asigurat ironic că n-o vedea nici măcar el! Eva şi-a redescoperit pasiunea pentru fotografie şi film, făcând mici documentare avându-i ca protagonişti pe Hitler şi diverşi demnitari din anturajul lui şi demnitari străini sosiţi în vizită. Acestea au fost găsite în subsolul reşedinţei Berghof şi au constituit un adevărat material documentar.

În 1944, Eva şi-a invitat verişoara, Gertraud­ Weisker, la Berghof. Aceasta a povestit că au făcut numai lucruri interzise. „Femeile din Reich nu aveau voie să se machieze, să bea alcool şi să fumeze. Eva le făcea pe toate. Era cea mai nefericită femeie pe care am întâlnit-o vreodată”, scria Gertraud.

Apropiaţii lui Hitler o considerau pe Eva o tânără lipsită de personalitate care nu a făcut niciodată altceva decât să-l streseze cu ameninţarea cu sinuciderea, fără să aibă, nici pe departe, forţa amantelor unor lideri celebri.

Cum a murit

În aprilie 1945, Eva s-a alăturat Führerului în buncărul din Berlin. I s-a oferit posibilitatea să fugă, dar a considerat că e una dintre foarte puţinele persoane care i-au rămas loiale lui Hitler şi putea să demonstreze acest lucru împărtăşindu-i aceeaşi soartă. Nu a vrut să fie niciodată altceva decât umila lui iubită. Şi soţie, un vis care i s-a împlinit în cele din urmă. “De când ne-am întâlnit prima dată, am jurat să te urmez pretutindeni, chiar şi la moarte. Trăiesc doar pentru iubirea ta!”, scria Eva în jurnal.

Pe 29 aprilie, în cadrul unei ceremonii restrânse, asistaţi de Joseph Goebbels şi Martin Bormann, Eva şi Adolf s-au căsătorit. Eva purta o rochie de mătase neagră. Era cât pe-aci să semneze Eva Braun pe certificatul de căsătorie, dar şi-a dat seama după ce scrisese litera B, apoi a tăiat-o şi a scris Hitler. Tot personalul buncărului a fost instruit să i se adreseze cu Fraulen Hitler, dar dictatorul nu a avut timp să se obişnuiască, numind-o, ca de obicei, Fraulen Braun.

Pe 30 aprilie, după-amiază, cei doi s-au sinucis, Eva cu o capsulă de cianură, Adolf cu cianură, după care imediat s-a împuşcat în tâmpla dreaptă. “Caracterul bărbatului poate fi stabilit după două indicii: femeia cu care se însoară şi felul în care acesta moare“, îi plăcea lui Hitler să spună! Trupurile lor au fost arse în grădina Cancelariei, într-o groapă, în imediata apropiere a ieşirii de urgenţă din buncăr. S-a spus că Eva era însărcinată, dar nu există nicio mărturie în acest sens.

Pasionată de alpinism și gimnastică

Eva Anna Paula Hitler, născută Braun la 6 februarie 1912, la München, a fost iubita de taină a lui Adolf Hitler.

Vezi și : Statele Uniunii Europene şi-au dat acordul asupra primei legi privind inteligenţa artificială

Tatăl Evei, Friedrich “Fritz”, era învăţător, iar mama,  Franziska “Fanny” era casnică. O familie tipic bavareză, catolică,  cele trei fete, Ilse, Eva şi Gretel, fiind crescute în respect pentru familie şi religie. În 1928, după absolvirea liceului, Eva a urmat timp de un an studii comerciale la o şcoală ţinută de călugăriţele unei mănăstiri din Simbach. Eva s-a evidenţiat la sport, fiind pasionată de schi, alpinism şi gimnastică.

Dar marile ei pasiuni, pe care a vrut să-şi clădească o carieră, au fost filmul şi arta fotografică. La vârsta de 17 ani s-a angajat ca asistentă şi fotomodel la fotograful lui Hitler şi al partidului nazist, Heinrich Hoffmann. Tânără, blondă, cu o silueta zveltă şi fără prea multă minte, ea era potrivită pentru a deveni amanta ideală.

Hoffmann îi face cunoştinţă cu Hitler, mai în vârstă ca ea cu 23 de ani, prezentându-i-l drept „Herr Wolff”. Era un nume de cod ales, se pare, chiar de liderul partidului nazist şi care a fost folosit în anii  1920 din motive de securitate. Eva nu a fost impresionată de Hitler la început, considerându-l „un bărbat de o vârstă respectabilă, cu mustaţă comică, îmbrăcat cu un palton englezesc şi purtând o pălărie mare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Judecătoarea Ecaterina Buzu va fi evaluată a treia oară de Comisia Pre-Vetting, după ce CSJ i-a admis contestația

Judecătoarea Ecaterina Buzu va fi evaluată a treia oară de Comisia Pre-Vetting, după ce CSJ i-a admis contestația Judecătoarea Ecaterina Buzu, candidată la funcția de...

Natalia Trofim, noul membru al Curții de Conturi

Natalia Trofim, noul membru al Curții de Conturi Parlamentul a numit un nou membru al Curții de Conturi. Deputații au aprobat numirea Nataliei Trofim în...

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul R.Moldova și Guvernul R.Lituania privind cooperarea tehnică și financiară

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul R.Moldova și Guvernul R.Lituania privind cooperarea tehnică și financiară Parlamentul a ratificat Acordul  dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul...

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.