Evacuarea cetăţenilor polonezi şi ruşi din Fâşia Gaza a început prin punctul de trecere Rafah

Publicat:

Evacuarea cetăţenilor polonezi din Fâşia Gaza a început duminică prin punctul de trecere Rafah, a anunţat şeful Biroului naţional de securitate polonez, Jacek Siewiera, transmite Reuters.

”Primii cetăţeni polonezi din Fâşia Gaza au trecut prin punctul Rafah şi se află în partea egipteană. Procesul a început”, a scris Siewiera pe platforma X (fosta Twitter).


Citește și : Energia electrică se ieftinește

”Forţele Aeriene, aşa cum a ordonat preşedintele polonez, sunt pregătite să efectueze transportul”, a adăugat el.

Ulterior, Jacek Siewiera a declarat pentru Reuters că punctul de trecere Rafah a fost deschis duminică dimineaţă, permiţând plecarea a 18 cetăţeni polonezi, printre care şi minori.

Tot duminică, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a început evacuarea cetăţenilor ruşi din Fâşia Gaza, peste 60 de posesori de paşaport rusesc trecând în Egipt. Aceştia urmează să fie transferaţi la Cairo.

Citește și : Alți nouă moldoveni au fost evacuați din Fâșia Gaza

”În prezent, cetăţenii Federaţiei Ruse care doresc să părăsească zona de conflict trec prin punctul de control”, a adăugat ministerul citat.

Potrivit media ruse, aproximativ 1.000 de cetăţeni ruşi şi ai altor republici din fosta Uniune Sovietică şi-au exprimat dorinţa de a părăsi Fâşia Gaza.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

Patru femei şi un bărbat la conducerea UE

Patru femei şi un bărbat la conducerea UE Ursula von der Leyen, realeasă joi la conducerea Comisiei Europene (CE), nu este singura femeie în sferele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.