X

Evacuarea cetăţenilor polonezi şi ruşi din Fâşia Gaza a început prin punctul de trecere Rafah

Evacuarea cetăţenilor polonezi din Fâşia Gaza a început duminică prin punctul de trecere Rafah, a anunţat şeful Biroului naţional de securitate polonez, Jacek Siewiera, transmite Reuters.

”Primii cetăţeni polonezi din Fâşia Gaza au trecut prin punctul Rafah şi se află în partea egipteană. Procesul a început”, a scris Siewiera pe platforma X (fosta Twitter).

Citește și : Energia electrică se ieftinește

”Forţele Aeriene, aşa cum a ordonat preşedintele polonez, sunt pregătite să efectueze transportul”, a adăugat el.

Ulterior, Jacek Siewiera a declarat pentru Reuters că punctul de trecere Rafah a fost deschis duminică dimineaţă, permiţând plecarea a 18 cetăţeni polonezi, printre care şi minori.

Tot duminică, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a început evacuarea cetăţenilor ruşi din Fâşia Gaza, peste 60 de posesori de paşaport rusesc trecând în Egipt. Aceştia urmează să fie transferaţi la Cairo.

Citește și : Alți nouă moldoveni au fost evacuați din Fâșia Gaza

”În prezent, cetăţenii Federaţiei Ruse care doresc să părăsească zona de conflict trec prin punctul de control”, a adăugat ministerul citat.

Potrivit media ruse, aproximativ 1.000 de cetăţeni ruşi şi ai altor republici din fosta Uniune Sovietică şi-au exprimat dorinţa de a părăsi Fâşia Gaza.

Tags: hamasisraelJacek SiewieraRafah
Categorii: ExterneȘtirile zilei