Evacuări din cauza vremii extrem de nefavorabile în sud-estul Angliei

Publicat:

Mai multe locuinţe din oraşul de coastă britanic Hemsby au fost evacuate duminică, după ce o revenire bruscă şi severă a iernii a provocat prăbuşirea unei stânci şi a dus la temeri că reşedinţele de pe ţărm s-ar putea prăbuşi, relatează DPA, conform agerpres.

În jur de zece imobile aflate pe coastă sunt în pericol să se prăbuşească în mare, a anunţat poliţia locală. Zăpada, gheaţa şi vântul au sporit semnificativ eroziunea stâncilor pe ţărmul nordic al Angliei.


Citește și : Rusia : Comisia Electorală Centrală, vizată de un atac cibernetic provenind din 15 ţări

În decembrie 2013, cinci bungalouri din comitatul Norfolk au căzut în mare din cauza vremii extrem de nefavorabile, iar altele au fost avariate sever.

Casele au fost construite iniţial mai departe de coastă, notează DPA.

“Cu cinci ore în urmă, aveam încă nouă metri de grădină, acum s-a dus”, a declarat un localnic pentru ziarul local Great Yarmouth Mercury după evacuare. Cu doi ani în urmă, casa lui se afla la nu mai puţin de 90 de metri de coastă. “Sper la un miracol”, a mai spus el.

Vremea de iarnă a provocat mari probleme şi în transport. Sute de zboruri sau călătorii cu trenul au fost anulate în cursul weekend-ului, fiind raportate numeroase accidente în trafic.

Citește și : Filipine : Incendiu într-un hotel din Manila. Trei persoane au murit

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.