X

Evacuări în California de Nord după izbucnirea unui incendiu de vegetaţie pe fondul unor temperaturi record

Un incendiu de vegetaţie care arde pe fondul unor temperaturi record a condus la evacuarea a două zone în comitatul Siskiyou din California de Nord, relatează dpa, potrivit agerpres

Incendiul denumit “McKinney Fire” a izbucnit la aproximativ 2,4 kilometri vest de podul Walker Creek, pe partea de sud a râului Klamath, au declarat responsabili ai pădurii naţionale Klamath într-un mesaj pe Twitter în jurul orei 15:00 locale (22:00 GMT).

Citește și : Patru militanţi pro-democraţie din Hong Kong pledează vinovat la acuzaţia de subminare

Până la ora 20:30, incendiul a cuprins aproximativ 120 de hectare, au precizat oficialii pe Twitter.

Temperaturile în zonă au fost extrem de crescute şi o nouă zi de căldură extremă era prognozată pentru sâmbătă, a declarat Dan Weygand de la Biroul de Meteorologie din Medford, Oregon.

O staţie meteo de pe aeroportul Montague-Yreka a înregistrat temperaturi record trei zile la rând, a mai spus Weygand.

Maxima de miercuri la staţia meteo a fost de 43,3 grade Celsius, iar maximele de joi şi vineri au fost de 43,9 grade Celsius, a precizat el.

În regiune s-au produs furtuni cu fulgere, însă niciuna dintre furtuni nu a fost înregistrată peste zona în care arde incendiul, a adăugat Weygand.

Citește și : Noul ambasador al Statelor Unite NU are voie să intre în Nicaragua

Autorităţile încearcă să determine dacă un fulger a declanşat incendiul.

Locuitorii din două zone din comitatul Siskiyou au primit ordin de evacuare şi autorităţile au emis ordone de evacuare pentru alte trei zone.

Tags: californiaincendiuMcKinney FireSiskiyouWalker Creek
Categorii: Știrile zilei