X

Evacuările din Kramatorsk s-au mutat într-o gară din vecinătate (primar)

Evacuările din Kramatorsk s-au mutat într-o gară din vecinătate, anunță primarul orașului ucrainean. Decizia a fost luată după ce vineri mai multe rachete au lovit gara în care se aflau mii de refugiați , informează mediafax.

Terminalul feroviar din Kramatorsk a rămas închis, iar evacuările de civili se fac prin gara din Slovyansk, un oraș din apropiere. În paralel, se fac reparații și curățenie în gara lovită de rachete.

Citește și : Majoritatea covârşitoare a mexicanilor susţine rămânerea la putere a preşedintelui Lopez Obrador

„În comparație cu vineri, orașul este destul de calm astăzi. Ieri ni s-a permis să mergem la gară pentru a începe să facem curățenie după teribila tragedie. Din păcate, evacuarea din gara Kramatorsk nu are loc astăzi. Nu există niciun acord cu privire la deschiderea gării, deoarece Ukrzaliznytsia [compania feroviară de stat ucraineană] trebuie să efectueze unele lucrări de reparații”, a declarat primarul Oleksandr Honcharenko.

Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare regionale din Donețk, a declarat că bilanțul deceselor în urma atacului cu rachete rusești asupra gării din Kramatorsk a crescut la 57.

Autoritățile au început să evacueze civilii care fug de o iminentă ofensivă rusă din orașul Slovyansk, a declarat primarul.

Citește și : Social-democraţii suedezi deschid discuţiile pentru o eventuală aderare la NATO

„Slovyansk va deveni acum un nod feroviar pentru evacuarea nordului regiunii Donețk. În sudul regiunii Donețk, hub-ul pentru evacuare va fi Pokrovsk “, a precizat primarul.

Tags: evacuariKramatorskracheterefugiatiSlovyansk
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina