X

Evadare ca-n filme! O poliţistă din Indonezia a ajutat un deţinut francez să scape

O poliţistă suspectată că a ajutat un francez să scape din închisoarea de pe insula indoneziană Lombok în schimbul mitei a fost arestată şi inculpată, au anunţat autorităţile locale vineri, citate de France Presse, potrivit agerpres.

Poliţia indoneziană îl caută în continuare pe Felix Dorfin (foto), un francez originar din Bethune (nordul Franţei), suspectat de trafic de droguri, care a evadat în noaptea de 20 spre 21 ianuarie.

Citeşte şi: Eminenţa cenuşie de la Casa Albă îi cere lui Maduro să accepte amnistia

Şefa centrului de detenţie al poliţiei de pe insula Lombok a primit peste 1.000 de dolari cu puţin timp înainte de evadare, a declarat poliţia.

“Banii au fost transferaţi de părinţii suspectului” prin Western Union, a explicat Agus Salim, un responsabil al poliţiei din regiunea de vest Insulele Sondele Mici.

Francezul în vârstă de 35 de ani a fost arestat la sfârşitul lunii septembrie pe aeroportul din Lombok, cu mai multe tipuri de droguri asupra sa, inclusiv cocaină, ecstasy şi amfetamine, ascunse într-o valiză cu fund dublu.

El se afla într-un centru de detenţie al poliţiei în aşteptarea procesului şi a condamnării ce poate ajunge până la pedeapsa cu moartea.

Indonezia, cea mai populată ţară musulmană din lume, a făcut din lupta împotriva drogurilor una dintre priorităţi. Legislaţia sa antidrog este una dintre cele mai restrictive din lume, iar traficanţii se confruntă cu lungi pedepse cu închisoarea şi chiar cu moartea.

Poliţista suspectată că a ajutat la evadare, identificată numai prin iniţialele “TM”, a primit transferuri în valoare totală de 14,5 milioane de rupii (1.040 dolari), dintre care cel puţin unul ar proveni de la părinţii lui Felix Dorfin.

Citeşte şi: Germania îşi înlocuieşte vechile sale avioane de luptă

Ea a folosit aceste fonduri pentru a face cumpărături pentru Felix Dorfin, i-a dat un telefon şi l-a ajutat să scape, potrivit autorităţilor.

Circumstanţele exacte ale evadării sale nu au fost clarificate. Poliţia a explicat anterior că el a tăiat gratiile celulei şi că a scăpat de la etajul al doilea al centrului de detenţie al poliţiei folosind o bucată de pânză ca frânghie.

Tags: evadareFelix DorfinfrantaindoneziaLombokpolitistatrafic de droguri
Categorii: Știrile zilei