Evadare ingenioasă în Danemarca. Autorităţile au realizat prea târziu ce se întâmplă

Publicat:

Un bărbat care a evadat miercuri din închisoarea daneză Vestre Fangsel, situată în Copenhaga, a făcut acest lucru prin schimbarea identităţii cu cea a unui vizitator, notează vineri site-ul de ştiri thelocal.dk, potrivit agerpres.

Publicaţia daneză Ekstra Bladet a relatat că deţinutul care a evadat este un bărbat din Siria în vârstă de 46 de ani. Informaţia nu a fost deocamdată confirmată de autorităţile daneze.


Citeşte şi: Americanii au descoperit ‘CÂRTIŢA’ din ambasada lor din Moscova

Metoda de evadare, care a dus miercuri seară la o urmărire de două ore, fără succes însă, în gara centrală din Copenhaga, a fost confirmată de Administraţia penitenciarelor din Danemarca (Kriminalforsorgen) într-o declaraţie de presă.

Potrivit Kriminalforsorgen, schimbarea identităţii a fost descoperită rapid, însă prea târziu pentru a împiedica evadarea. Poliţia din Copenhaga a fost notificată în cel mai scurt timp, ceea ce a condus la închiderea pentru două ore a principalei gări din Copenhaga.

Cotidianul Ekstra Bladet a scris că evadatul este un sirian în vârstă de 46 de ani ce are legătură cu un caz privitor la finanţarea grupării teroriste siriene Al-Nusra. Bărbatul a rămas în arest în Danemarca începând din luna ianuarie, în aşteptarea extrădării sale către Italia.

El a făcut schimb de identitate cu un bărbat în vârstă de 27 de ani care i-a facilitat evadarea şi care a fost iniţial arestat, după care a fost pus în libertate.

Citeşte şi: Număr record de asasinate în Uruguay

Poliţia daneză a anunţat joi că nu îl consideră pe bărbatul evadat drept un pericol pentru public, în pofida deciziei de evacuare a gării centrale din Copenhaga în timpul operaţiunii de căutare.

Închisoarea Vestre Fangsel se află în apropierea principalei gări din Copenhaga.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.