Un eveniment caritabil de celebrare a iei româneşti în beneficiul copiilor refugiaţilor sirieni a avut loc la Ankara

Publicat:

Un eveniment caritabil de celebrare a iei româneşti în beneficiul copiilor refugiaţilor sirieni care locuiesc în zona metropolitană Ankara a avut loc joi în capitala turcă. Manifestarea, organizată de Ambasada României în Republica Turcia, împreună cu organizaţia SHOM (Spouses of the Heads of Missions) şi cu sprijinul Reprezentanţei UNICEF în Turcia, s-a derulat sub egida Centenarului Marii Uniri a României şi a celebrării a 140 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi Republica Turcia, transmite agerpres.

În cadrul evenimentului au fost prezentate o expoziţie de costume populare româneşti centenare cu o vechime de peste 100 de ani aflate în patrimoniul Ambasadei României în Republica Turcia şi o expoziţie de fotografie de costume populare româneşti din diverse regiunii are ţării.


Citește și : Madrid: Separatismul catalan reprezintă cea mai mare problemă a Spaniei

De asemenea, au fost organizate un mini-bazar şi o tombolă cu produse tradiţionale româneşti şi internaţionale, fondurile strânse urmând să fie utilizate pentru cumpărarea de îmbrăcăminte pentru copiii refugiaţilor sirieni şi donate centrului Al-Farah ASAM (Association for Solidarity with Asylum Seekers and Migrants) din Ankara, informează Ambasada României la Ankara într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Celebrarea iei a inclus un stand de prezentare cu ii tradiţionale autentice româneşti, realizate exclusiv manual, prezentate de către producătorul românesc Flori de IE, promotor al culturii, tradiţiilor şi valorilor româneşti.

Evenimentul a fost deschis de către soţia ambasadorului României în Republica Turcia, doamna Lavinia Ochea şi de către preşedintele organizaţiei SHOM, doamna Dora Kiss-Henezi, soţia ambasadorului Ungariei la Ankara. Lavinia Ochea a făcut o scurtă prezentare a iei româneşti şi a tradiţiilor populare, mulţumind participanţilor pentru contribuţia la evenimentul caritabil şi implicarea în beneficiul copiilor refugiaţilor sirieni din Turcia.

Citește și : Plasticul ‘ne înghite’ planeta. Ultimul anunţ al Greenpeace este îngrijorător

Au participat aproximativ 90 de persoane, reprezentanţi ai peste 50 de misiuni diplomatice acreditate în capitala Turciei, ai ministerului de externe turc, autorităţilor locale, precum şi ai mediului politic, academic şi de afaceri din Republica Turcia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.