Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Publicat:

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei noi ediții a Zilelor Diasporei. Agenda include Festivalul „Ne vedem acasă”, Diaspora Business Forum și Forumul Tinerilor din Diasporă. Detalii despre agenda evenimentelor au fost prezentate de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Astfel, pe 16 august, cetățenii din diasporă reveniți acasă sunt invitați să participe la Ziua Ușilor Deschise, evenimentele urmând să se desfășoare atât la Casa Guvernului, cât și la Ministerul de Externe, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Serviciul Vamal, Casa Națională de Asigurări Sociale, Compania Națională de Asigurări în Medicină, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Agenția de Investiții și alte structuri.


Citeşte şi: Procurorii americani susţin că un om de afaceri român l-a angajat pe Hunter Biden pentru a influenţa politica SUA – Stiripesurse.md

„Vizitatorii vor avea ocazia să discute cu funcționarii, să înțeleagă specificul de activitate și să se informeze cu privire la oportunitățile care sunt generate pentru conaționalii din diasporă, să vorbească despre felul în care se pot implica atât în dezvoltarea politicilor publice, dar și în dezvoltarea economică și socială a țării noastre”, a remarcat Daniel Vodă.

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Totodată, pe 16 august, la Artcor va fi organizat un Forum al tinerilor din diasporă. „Este un eveniment care are drept obiectiv să aducă împreună studenții din diasporă cu cei de acasă, să creeze un mediu de comunicare, să dezvolte proiecte și inițiative noi și să participe la ateliere și discuții motivaționale, să colaboreze și să invite tinerii să acceseze oportunitățile de instruire din țara noastră, cum ar fi programe de master, de doctorat, programe de dezvoltare continuă”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Tot pe 16 august, la Casa Guvernului va fi organizată masa rotundă „Cooperarea diasporă-Guvern. Implementarea grupurilor tematice de experți”.

Un alt eveniment organizat în cadrul Zilelor Diasporei este Festivalul „Ne vedem acasă”, organizat pe 17 august, care va aduce conaționalii împreună pentru a discuta „despre prezentul și viitorul țării din perspectiva politicilor pentru diasporă”. „În program este inclus panelul de discuții cu președinta Maia Sandu, dar și cu alți oficiali gata să răspundă la întrebări, inclusiv oficiali din Guvern, Parlament, Președinție și alte structuri publice. Vor fi prezentate istorii de succes din diasporă, cu oameni care s-au realizat, au creat afaceri,  inclusiv în comunitățile de origine din satele și orașele din Moldova, dar și cum fiecare dintre noi poate pune umărul la procesul de integrare europeană a țării, la procesul de dezvoltare a Republicii Moldova. Festivalul se va desfășura pe 17 august la Digital Park începând cu ora 13.00 și la acesta sunt invitate toate persoanele interesate. Suntem pe ultima sută de metri cu înregistrările”, a spus Daniel Vodă.

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Pe 18 august va fi organizat „Diaspora Business Forum”, un eveniment la care participanții vor putea  explora noi oportunități de dezvoltare antreprenorială, modul în care pot investi în economia Republicii Moldova, inclusiv în sate și orașe. „Veți putea cunoaște despre afacerile de succes ale oamenilor din diasporă cum s-au realizat și care sunt prioritățile lor”, a spus Daniel Vodă.

În seara de 18 august, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” va fi prezentat spectacolul „Frunze de Dor”,  realizat după romanul omonim al lui Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub. Spectacolul va fi dedicat în special cetățenilor de peste hotare, care revin acasă în luna august.

Totodată, din evenimentele dedicate Zilelor Diasporei, face parte și Programul Guvernamental DOR „Diasporă*Origini*Reveniri”, care se va desfășura în perioada 14 – 23 august. Acesta a ajuns la cea de-a XII-a ediție și va întruni circa 100 de tineri din Republica Moldova și din diasporă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Exporturile de semințe și fructe oleaginoase ale R.Moldova, în creștere

Exporturile de semințe și fructe oleaginoase ale R.Moldova, în creștere Exporturile de semințe și fructe oleaginoase ale Moldovei în ianuarie-mai 2024 au totalizat 126,38 milioane...

Actriţa australiană Cate Blanchett spune că nimeni nu a fost plătit pentru rolurile “The Lord of the Rings”

Actriţa australiană Cate Blanchett spune că nimeni nu a fost plătit pentru rolurile "The Lord of the Rings" Actriţa australiană Cate Blanchett a declarat că...

CNAM: 5100 de pacienți au beneficiat de operații cardiovasculare gratuite, în prima jumătate a anului 2024

CNAM: 5100 de pacienți au beneficiat de operații cardiovasculare gratuite, în prima jumătate a anului 2024 Conducerea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) a...

Securitatea la frontiera dintre R.Moldova și Ucraina a fost consolidată printr-un proiect finanțat de UE

Securitatea la frontiera dintre R.Moldova și Ucraina a fost consolidată printr-un proiect finanțat de UE Autoritățile din Republica Moldova și Ucraina au consolidat controlul comun...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.