O eventuală retragere sau transfer al militarilor americani din Germania nu figurează pe ordinea de zi (Casa Albă)

Publicat:

Casa Albă a reafirmat joi că eventuala retragere sau transfer al militarilor americani staţionaţi în Germania nu figurează pe ordinea de zi şi nu va fi abordată în cursul summitului NATO săptămâna viitoare la Bruxelles, potrivit AFP, conform agerpres.

“Nu există absolut nicio discuţie despre o ajustare a trupelor în Germania sau despre ceva care ar modifica forţa de 32.000 de militari pe care îi avem în Germania”, a indicat un înalt responsabil american sub rezerva anonimatului.


Citește și : Cineastul ucrainean Oleg Senţov, întemniţat pentru „terorism” în Rusia, a pierdut 15 kilograme după mai mult de 50 de zile de greva foamei (familia)

Trupele americane sunt prezente în Germania de la cel de-al Doilea Război Mondial şi această ţară serveşte drept bază pentru operaţiunile americane în Africa şi în Orientul Mijlociu.

În urmă cu câteva zile, cotidianul Washington Post afirmase că Pentagonul studia costul unei posibile plecări a unei părţi a militarilor americani staţionaţi în Germania, cel mai important contingent în afara SUA.

Pentagonul dezminţise orice idee a retragerii, subliniind că ministerul examinează cu regularitate poziţionarea trupelor şi analizele costuri-beneficii şi că nu există “nimic nou” cu privire la acest dosar.

Citește și : Fundaţia lui Soroş se răsteşte la Matteo Salvini: ‘Nu mai spuneţi minciuni despre noi!’

Preşedintele american Donald Trump, care va participa miercuri şi joi la summitul NATO de la Bruxelles, a trimis o scrisoare către şapte ţări ale Alianţei, între care Germania, pentru a le chema la ordine în legătură cu angajamentul lor de a consacra 2% din Produsul lor Naţional Brut (PIB) cheltuielilor militare până în 2024.

După summit, Donald Trump se va deplasa în Marea Britanie, iar apoi la Helsinki pentru a se întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.