X

Evghenia Guțul suferă prima înfrângere pe plan local! Toţi candidaţii Comitetului Executiv au fost respinşi

Noii candidați ai Comitetului Executiv al Găgăuziei, propuşi de echipa noului bașcan Evghenia Guțul, nu au fost aprobați la Adunarea Populară a autonomiei. Deputații locali au constatat că noua componență a Comitetului Executiv a încălcat legislația autonomiei.

Astăzi, 28 iulie, a avut loc ședința Adunării Populare a Găgăuziei, iar primul subiect abordat a fost aprobarea candidaților Comitetului Executiv, newsmaker.md.

Citeşte şi: Putin lovește un port ucrainean și periclitează aprovizionarea cu hrană a planetei (editorial) – Stiripesurse.md

Însăși bașcanul, care ar fi trebuit să participe pentru a prezenta candidații Comitetului Executiv, nu s-a prezentat la ședință.

Prin urmare, aleșii locali au subliniat faptul că prezentarea pretendenților pentru Comitetul Executiv s-a desfășurat contrar procedurii oficiale. Aceasta a avut loc în format online, ceea ce este împotriva legii.

„Comitetul Executiv a fost prezentat la televizor. Dar dacă se stingea lumina cine reprezenta Comitetul Executiv?”, a spus unul dintre deputați.

Citeşte şi: Legea pentru denunțarea Convenției privind Adunarea Interparlamentară a CSI a intrat în vigoare – Stiripesurse.md

De asemenea, unii dintre deputați au remarcat faptul că nu toți pretendenții înaintați nu posedă limba găgăuză, ceea ce contravine legislației în vigoare a autonomiei.

La data de 27 iulie, bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul i-a prezentat pe candidații Comitetului Executiv, în cadrul unui briefing de presă.

Tags: Adunarea Populară a autonomieiComitetul ExecutivEvghenia GuţulGagauzia
Categorii: PoliticăȘtirile zilei