Evo Morales știe ce urmează și anunță că va fi arestat. Poliția boliviană neagă informația!

Publicat:

Fostul preşedinte bolivian Evo Morales, care a demisionat duminică după trei săptămâni de proteste în ţara sa, a anunţat că un mandat de arestare “ilegal” a fost emis pe numele lui, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Denunţ în faţa lumii şi a poporului bolivian faptul că un ofiţer de poliţie a anunţat public că a primit instrucţiuni de a executa un mandat de arestare ilegal emis împotriva persoanei mele”, a postat fostul lider socialist pe Twitter.


Citește și: Trump încurajează Iranul să elibereze agentul FBI: ‘Ar fi un pas pozitiv!’

“De asemenea, grupuri violente au atacat domiciliul meu. Puciştii distrug statul de drept”, a adăugat Evo Morales, de 60 de ani, despre care nu se ştie unde se află duminică seară.

Totuşi, potrivit Reuters, un şef al poliţiei boliviene a infirmat duminică, pe un post local de televiziune, că ar exista un mandat de arestare pe numele lui Morales.

La putere din 2006, Evo Morales şi-a anunţat duminică demisia după ce a pierdut susţinerea armatei şi a poliţiei.

Citește și: Mexicul, Argentina, Venezuela și Cuba condamnă LOVITURA de STAT împotriva lui Evo Morales

Scrutinul de pe 20 octombrie s-a soldat cu realegerea lui Evo Morales pentru un al patrulea mandat până în 2025, o opţiune respinsă totuşi de populaţie în cadrul unui referendum din februarie 2016.

Duminică seară, poliţia a arestat-o pe preşedinta Tribunalui electoral suprem (TSE), Maria Eugenia Choque, din ordinul parchetului, care anchetează asupra neregulilor din scrutinul din octombrie, precum şi pe vicepreşedintele TSE, Antonio Costas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Bolea, la sfat cu omologii săi din țările baltice

Ministrul Bolea, la sfat cu omologii săi din țările baltice Viceprim-ministrul Vladimir Bolea împreună cu echipa ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), a avut astăzi...

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat În doi ani de mandat, președintele Klaus Iohannis...

Unde mergem în weekend să privim fotbal

Unde mergem în weekend să privim fotbal Site-ul FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă și duminică vom putea urmări meciurile din...

Ce le recomandă polițiștii moldovenilor de Ziua Vinului

Ce le recomandă polițiștii moldovenilor de Ziua Vinului În acest weekend, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) și în mai multe localități din țară...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.