X

Evo Morales știe ce urmează și anunță că va fi arestat. Poliția boliviană neagă informația!

Fostul preşedinte bolivian Evo Morales, care a demisionat duminică după trei săptămâni de proteste în ţara sa, a anunţat că un mandat de arestare “ilegal” a fost emis pe numele lui, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Denunţ în faţa lumii şi a poporului bolivian faptul că un ofiţer de poliţie a anunţat public că a primit instrucţiuni de a executa un mandat de arestare ilegal emis împotriva persoanei mele”, a postat fostul lider socialist pe Twitter.

Citește și: Trump încurajează Iranul să elibereze agentul FBI: ‘Ar fi un pas pozitiv!’

“De asemenea, grupuri violente au atacat domiciliul meu. Puciştii distrug statul de drept”, a adăugat Evo Morales, de 60 de ani, despre care nu se ştie unde se află duminică seară.

Totuşi, potrivit Reuters, un şef al poliţiei boliviene a infirmat duminică, pe un post local de televiziune, că ar exista un mandat de arestare pe numele lui Morales.

La putere din 2006, Evo Morales şi-a anunţat duminică demisia după ce a pierdut susţinerea armatei şi a poliţiei.

Citește și: Mexicul, Argentina, Venezuela și Cuba condamnă LOVITURA de STAT împotriva lui Evo Morales

Scrutinul de pe 20 octombrie s-a soldat cu realegerea lui Evo Morales pentru un al patrulea mandat până în 2025, o opţiune respinsă totuşi de populaţie în cadrul unui referendum din februarie 2016.

Duminică seară, poliţia a arestat-o pe preşedinta Tribunalui electoral suprem (TSE), Maria Eugenia Choque, din ordinul parchetului, care anchetează asupra neregulilor din scrutinul din octombrie, precum şi pe vicepreşedintele TSE, Antonio Costas.

Tags: Antonio CostasboliviaEvo MoralesMaria Eugenia Choque
Categorii: Știrile zilei