Evreii ultraconservatori din Israel habar n-au de restricţii! Autorităţile impun măsuri severe

Publicat:

Comunităţile de evrei ultraconservatori din Israel sunt cea mai recentă ţintă a măsurilor de blocare a răspândirii noului coronavirus, autorităţile fiind îngrijorate că membrii acestui grup continuă să se adune, încălcând astfel restricţiile guvernului, relatează DPA, potrivit agerpres.

Poliţia a patrulat luni printr-un cartier al evreilor ultraconservatori din Ierusalim, Meah She’arim, şi i-a amendat pe locuitorii care nu respectă interdicţia de a se aduna în grupuri mai mari de zece persoane, a afirmat purtătorul de cuvânt al forţelor de ordine, Micky Rosenfeld.


Citeşte şi: Donald Trump PRELUNGEŞTE măsurile de distanţare socială

Cel puţin opt persoane care au încălcat regulile au fost reţinute, a afirmat el pentru DPA.

Poliţia a închis de asemenea sinagogile care nu respectă cerinţele Ministerului Sănătăţii.

Peste un milion de persoane din populaţia de nouă milioane a Israelului fac parte din comunitatea ultraconservatorilor. Majoritatea nu au acces la internet şi televiziune, din motive ideologice, ceea ce îngreunează respectarea măsurilor impuse de autorităţi.

Unele seminarii religioase (yeshiva) au rămas deschise, iar în unele dintre sinagogile din zonă rugăciunile au continuat.

În cartierele de ultraconservatori au fost puse postere prin care li se cere locuitorilor să respecte măsurile. Deşi unii rabini radicali au refuzat să facă acest lucru, mulţi rabini le-au cerut credincioşilor să rămână acasă şi să se roage pe balcoane, şi nu la sinagogă, invocând porunca din religia ebraică potrivit căreia “sfinţenia vieţii are întâietate”.

Sâmbătă, circa 400 de persoane au participat, încălcând interdicţia, la funeraliile unui rabin în suburbia ultraconservatoare aglomerată Bnei Brak din Tel Aviv.

Citeşte şi: Harry şi Meghan sunt pe cont propriu în California. SUA nu le vor plăti protecţia!

În Bnei Brak se înregistrează al doilea cel mai mare focar de infecţii din Israel, după Ierusalim.

Ministerul Sănătăţii a confirmat 4.347 de cazuri de coronavirus în Israel. 16 persoane au murit, iar 80 sunt în stare gravă.

Aproape jumătate din cei 543 de pacienţi spitalizaţi cu coronavirus în Israel sunt ultraconservatori, au relatat televiziuni israeliene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova Radu Savopol, cofondatorul rețelei de cafenele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.