X

Executivul denunţă trei Acorduri încheiate cu CSI

Executivul a aprobat astăzi deciziile care prevăd denunțarea a trei Acorduri încheiate în cadrul Comunității Statelor Independente (CSI), în perioada 1994-1997. Documentele vizează domeniul educațional, economic și activitatea trupelor de grăniceri, transmite MOLDPRES.

Citeşte şi: NATO cere Rusiei să-şi retragă trupele din Transnistria – Black News

Astfel, proiectele aprobate de Guvern prevăd denunțarea Acordului cu privire la susținerea și dezvoltarea micului antreprenoriat în statele membre ale CSI, semnat în ianuarie 1997, a Acordului de colaborare pentru formarea spațiului unic educațional în cadrul CSI, semnat la Moscova în ianuarie 1997 și a Acordului cu privire la furnizarea privilegiată către Trupele de grăniceri ale statelor membre ale Comunității a tehnicii speciale și a altor mijloace materiale necesare Trupelor de Grăniceri, încheiat la Moscova în septembrie 1994.

Executivul și-a argumentat decizia inclusiv prin faptul că documentele nu mai sunt funcționale. „Nu mai are sens să facem parte din astfel de acorduri care nu sunt respectate”, a afirmat premierul Dorin Recean.

Citeşte şi: Cum a intrat UE în Georgia, Republica Moldova și Ucraina | Stiripesurse.md

Săptămâna trecută, Legislativul a votat, în prima lectură, denunțarea Convenției cu privire la Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale CSI.

Tags: CSI (Comunitatea Statelor Independente)Dorin Receanguvernrusia
Categorii: Politică