X

Exerciţiile desfăşurate săptămâna aceasta de Iran în Golf, un avertisment adresat Israelului

Exerciţiile desfăşurate săptămâna aceasta de Iran în Golf au fost menite să reprezinte un avertisment adresat Israelului, a afirmat vineri conducerea militară a republicii islamice, în contextul preocupărilor privind posibile planuri ale Israelului de a ataca situri nucleare iraniene, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Manevrele Gardienilor revoluţiei iraniene, care s-au încheiat vineri, au inclus tiruri de rachete balistice şi de croazieră.

Citește și : Suedia cere din 28 decembrie un test negativ pentru toţi călătorii

“Aceste exerciţii au avut un mesaj foarte clar: un avertisment real, serios la adresa ameninţărilor autorităţilor regimului sionist de a lua aminte la greşelile lor”, a declarat generalul Hossein Salami pe postul public de televiziune.

“Le vom reteza mâinile dacă fac o mişcare greşită… Distanţa dintre operaţiuni reale şi exerciţii militare este doar o schimbare a unghiului de lansare a rachetelor”, a adăugat acesta.

Şeful forţelor armate iraniene, generalul Mohammad Bagheri, a precizat că au fost lansate simultan 16 rachete balistice de diferite clase care au distrus ţintele prestabilite.

Citește și : Purtarea măştii redevine obligatorie în spaţiile deschise din Spania

Iranul susţine că rachetele sale balistice au o rază de acţiune de 2000 de kilometri şi pot ajunge la bazele israeliene şi americane din regiune.

Israelul, care se opune eforturilor puterilor mondiale de a relansa acordul nuclear din 2015 cu Teheranul, a avertizat de mai multă vreme cu o acţiune militară dacă diplomaţia eşuează.

Tags: IranisraelMohammad Bagherirachete
Categorii: Sinteze