Există încă ‘puncte problematice’ în propunerea cu privire la Brexit, îi spune Juncker lui Johnson

Publicat:

Propunerea prezentată miercuri de prim-ministrul britanic Boris Johnson pentru a permite o ieşire negociată a Marii Britanii din Uniunea Europeană ‘comportă încă unele puncte problematice’, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, după o discuţie prin telefon cu şeful guvernului de la Londra, transmite AFP, potrivit agerpres.

Juncker a ‘recunoscut progresele pozitive, mai ales în ce priveşte alinierea completă a reglementării pentru toate mărfurile şi controlul mărfurilor provenind din Marea Britanie şi care intră în Irlanda de Nord’, se afirmă în comunicatul emis de biroul său de presă.


Citește și : Tunisia: Al doilea tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc la 13 octombrie

Preşedintele Comisiei ‘a notat de asemenea că există în continuare câteva puncte problematice care vor necesita o muncă suplimentară în zilele următoare, mai ales în ce priveşte guvernanţa ”backstop’-ului (plasa de siguranţă pentru Irlanda)’, adaugă sursa citată.

‘Trebuie să dispunem de o soluţie juridic operaţională care să răspundă tuturor obiectivelor plasei de siguranţă: împiedicarea unei frontiere dure, menţinerea cooperării Nord-Sud şi a economiei insulei, şi păstrarea pieţei unice a UE şi a locului Irlandei în aceasta’, i-a transmis Juncker lui Johnson.

Jean-Claude Juncker va discuta cu premierul irlandez Leo Varadkar şi ‘va asculta cu atenţie punctul său de vedere’, se mai spune în comunicat.

La rândul său, negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, va informa şi consulta Parlamentul European şi pe reprezentanţii statelor membre.

Citește și : Cei patru aspiranţi la şefia AIEA şi-au prezentat public candidaturile

Comunicatul mai precizează că ‘vor avea loc reuniuni între echipele de negociere ale UE şi Regatului Unit la Bruxelles în zilele următoare’.

Consilierul lui Boris Johnson, David Frost, a sosit la miercuri Bruxelles, unde a avut deja o reuniune de lucru cu colaboratorii lui Michel Barnier.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.