X

Nu există nicio confuzie în administraţia SUA privind sancţiunile împotriva Rusiei (consilier economic Casa Albă)

Larry Kudlow, consilier economic la Casa Albă, susţine că nu există nicio confuzie în administraţia americană privind sancţiunile împotriva Rusiei, informează Reuters. Kudlow a reamintit că Statele Unite au adoptat deja astfel de sancţiuni şi a afirmat că în prezent la Washington se analizează noi măsuri, conform agerpres.

Ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat duminică că secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, urma să prezinte luni alte sancţiuni.

Citește și : Fostul procuror general al Albaniei, vizat de o anchetă deschisă pentru spălare de bani

Luni, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, nu a confirmat anunţul ambasadoarei. “Avem în vedere impunerea de noi sancţiuni Rusiei şi o decizie în acest sens va fi luată în viitorul apropiat”, a spus ea. “Analizăm situaţia, dar nu este nimic de anunţat acum”.

La Mar-a-Lago, în statul Florida, unde preşedintele american Donald Trump urma să se întâlnească marţi cu premierul japonez Shinzo Abe, Kudlow a declarat presei: “Cred că problema aici este că avem un set de sancţiuni şi alte sancţiuni sunt în studiu, dar nu au fost determinate”. În ceea ce o priveşte pe Haley, consilierul a apreciat că “lucrează minunat, este o ambasadoare ineficientă” şi că “este posibil să fi fost o confuzie de moment în această privinţă”.

Citește și : SUA vrea să creeze o forţă arabă care să înlocuiască prezenţa sa militară în Siria (WSJ)

Tags: Casa AlbaLarry KudlowNikki HaleysanctiuniSarah SandersStatele UniteSteve Mnuchinwashington
Categorii: Știrile zilei