Nu există “până în prezent” nicio ingerinţă rusă în procesul electoral din Mexic (Preşedintele INE)

Publicat:

Preşedintele Institutului electoral naţional (INE) mexican, Lorenzo Cordoba, a dat asigurări că nu există “până în prezent” nicio ingerinţă rusă în procesul electoral de dinainte de alegerile prezidenţiale de la 1 iulie, relatează sâmbătă AFP, potrivit agerpres.

“Nu am văzut aşa ceva până în prezent”, a declarat Cordoba într-un interviu pentru AFP.


Citește și : Circa 1.500 de migranţi au fost salvaţi joi şi vineri în Marea Mediterana

În februarie, fostul secretar de stat american Rex Tillerson a alertat asupra “amprentelor digitale” pe care Rusia le-a lăsat “în alegeri peste tot în lume” şi i-a recomandat Mexicului să dea dovadă de “atenţie”.

Mai multe media mexicane au semnalat şi ele o posibilă intruziune rusă, evocând în special un trafic neobişnuit provenind din Rusia pe site-ul INE unde se înscriu mexicanii din străinătate pentru a vota.

“Astăzi lista votanţilor din străinătate s-a închis şi există 70 de mexicani care vor să voteze din Rusia”, a precizat Cordoba joi pentru AFP.

“Suntem gata să înfruntăm orice interferenţă, indiferent dacă ea provine din Rusia sau din America de Nord”, a adăugat el.

Măsurile de protecţie ale site-ului Institutului electoral mexican “au fost întărite, dar până în prezent nu s-au produs mai multe atacuri decât de obicei”.

Citește și : Irlanda a votat în favoarea liberalizării avorturilor (exit-poll)

Actualul favorit în sondaje, Andres Manuel Lopez Obrador, din partidul Morena (stânga), a fost acuzat cu regularitate de criticii săi că beneficiază de o susţinere rusă.

Cel care se prezintă pentru a treia oară la alegerile prezidenţiale a luat în derâdere aceste acuzaţii într-o înregistrare video postată în ianuarie, în care se numeşte singur “Andres Manuelovici”.

La 1 iulie, mexicanii îşi vor alege noul preşedinte şi vor vota pentru desemnarea a 500 de deputaţi şi 128 de senatori, precum şi a numeroşi candidaţi locali.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.