X

Exotica viaţă de noapte a Thailandei revine la normalitate

Thailanda va permite cluburilor de noapte şi barurilor de karaoke să îşi reia programele lor obişnuite de funcţionare începând din luna iunie, a anunţat un oficial cu rang înalt vineri, după ce majoritatea ultimelor restricţii antiepidemice aflate încă în vigoare în această ţară au fost anulate în contextul scăderii numărului zilnic de infectări provocate de noul coronavirus, informează Reuters, potrivit agerpres.

Viaţa de noapte din Thailanda reprezintă o atracţie majoră pentru turişti, însă cele mai multe spaţii de divertisment au fost închise sau au trebuit să respecte o interdicţie strictă de funcţionare pe timpul nopţii de la începutul pandemiei de COVID-19, iar unele dintre baruri au fost nevoite să se transforme în restaurante pentru a putea să rămână în această industrie.

Citeşte şi: Medvedev critică sancţiunile NEBUNEŞTI dictate de Occident împotriva Rusiei – Black News

Guvernul de la Bangkok speră că noua relaxare a restricţiilor va contribui la relansarea sectorului turistic, care a fost grav afectat în această ţară din Asia de Sud-Est. Turismul este un motor important pentru economia din Thailanda şi reprezenta aproximativ 12% din PIB-ul acestei ţări înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19. Oficialii thailandezi speră să atragă în ţară între 5 milioane şi 15 milioane de turişti străini în acest an.

“Spaţiile de divertisment, barurile, saloanele de masaj şi alte unităţi vor putea să rămână deschise până la miezul nopţii începând din iunie”, a declarat Taweesin Visanuyothin, purtător de cuvânt al grupului guvernamental pentru combaterea COVID-19, într-o conferinţă de presă.

“Aceste companii trebuie să aibă o abordare de prevenţie universală… angajaţii lor trebuie să fi primit doza booster a unui vaccin anti-COVID-19 şi să facă teste antigen la fiecare şapte zile”, a adăugat el.

Citește și: Canada INTERZICE tehnologia 5G a chinezilor de la Huawei şi ZTE – Black News

Începând de la 1 iunie, Thailanda va renunţa şi la obligativitatea privind plasarea în carantină a turiştilor nevaccinaţi împotriva noului coronavirus. Ei vor trebui fie să facă un test COVID-19 la sosirea în ţară, fie să prezinte rezultatul negativ al unui astfel de test înainte de plecare.

Din ianuarie până la jumătatea lunii mai, Thailanda a primit deja 1,01 milioane de turişti străini. Numărul acestora a fost de doar 427.000 pe întreaga durată a anului trecut.

Tags: coronaviruscovid-19karaokeTaweesin VisanuyothinThailanda
Categorii: Știrile zilei