X

Expaţii britanici vor putea vota la alegerile generale din UK

Guvernul de la Londra şi-a anunţat joi intenţia de a elimina prevederea legislativă ce nu acordă drept de vot la alegerile generale britanicilor care trăiesc în străinătate de peste 15 ani, informează AFP, potrivit agerpres.

‘Într-o lume tot mai globalizată şi conectată, majoritatea cetăţenilor britanici care trăiesc în străinătate păstrează legături strânse cu Regatul Unit’, a declarat Nicholas True, secretar de stat la cabinetul guvernului, într-un comunicat.

Citeşte şi: Rusia face un pas mare spre un tratat internaţional împotriva criminalităţii cibernetice la ONU

Această măsură susţine ‘viziunea noastră a unui Regat Unit deschis spre lume, deschizând democraţia noastră către cetăţenii britanici care trăiesc în străinătate şi merită ca vocea lor să fie auzită în parlament, indiferent unde aleg să trăiască’, a adăugat el.

Modificarea este inclusă într-un proiect de lege ce mai prevede o obligaţie pentru alegători, foarte controversată în Marea Britanie, de a-şi dovedi identitatea pentru a putea vota, ceea ce nu este cazul acum.

Citeşte şi: Big Farma POLUEAZĂ mediul mai mult decât o face industria auto! Diferenţa este îngrijorătoare pentru toată lumea

Numeroşi deputaţi şi grupuri de apărare a drepturilor civile consideră că necesitatea de a prezenta un document de identitate i-ar priva de dreptul de vot pe alegătorii cei mai marginalizaţi în această ţară unde nu există cărţi de identitate.

Tags: alegeriexpaţilondramarea britanieNicholas Truevot
Categorii: Diaspora