Experienţa României, importantă pentru Republica Moldova în procesul de integrare europeană

Publicat:

Pentru Republica Moldova este foarte importantă experienţa României în procesul de integrare europeană, a declarat joi ministrul moldovean al justiţiei, Sergiu Litvinenco, în cursul unei întrevederi cu noul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României la Chişinău, Cristian-Leon Ţurcanu, care şi-a început mandatul în luna iunie, se menţionează într-un comunicat transmis agerpres. de către serviciul de presă al Ministerului Justiţiei din Republica Moldova.

Sergiu Litvinenco a mulţumit cu această ocazie guvernului României pentru relaţia de prietenie, care a devenit tot mai strânsă în ultima perioadă, dar şi pentru susţinerea consecventă a parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv datorită căreia Republica Moldova a obţinut statutul de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, conform aceluiaşi text.


Citeşte şi: Prima doamnă a Americii s-a îmbolnăvit iar de Covid – Black News

În cadrul discuţiei au fost evocate colaborarea eficientă dintre ministerele Justiţiei din Republica Moldova şi România, planul comun de acţiuni în plin proces de punere în practică, precum şi consolidarea relaţiilor dintre instituţiile de drept din ambele state.

“Apreciem enorm că România a susţinut plenar ţara noastră la conferinţele donatorilor ‘Platforma de Sprijin a Republicii Moldova’, care au avut loc la Berlin şi Bucureşti, şi suntem încrezători că vom avea aceeaşi deschidere şi la următoarea conferinţă, de la Paris”, a spus Sergiu Litvinenco, conform documentului citat.

Vezi şi: Cel puţin 15 morţi şi 50 de răniţi într-un atac asupra unei gări din Ucraina – VIDEO – Black News

“Ne-am angajat să avansăm în procesul de integrare europeană, iar funcţionarea justiţiei şi combaterea corupţiei rămân determinante în acest parcurs. La realizarea acestui deziderat, experienţa României este foarte importantă pentru noi”, a menţionat ministrul moldovean al justiţiei.

La rândul său, ambasadorul Cristian-Leon Ţurcanu a dat asigurări că Republica Moldova va avea în continuare sprijinul României pe calea sa de integrare europeană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.