X

Experiment în Filipine: Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Duterte a făcut aproape patru ore de acasă până la birou cu transportul public

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte i-a îndemnat vineri pe filipinezi să fie creativi pentru a depăşi problemele zilnice din trafic, asta în timp ce încerca să ajungă de acasă la biroul său într-o călătorie cu transportul public care a durat aproape patru ore, transmite dpa, potrivit agerpres.

Salvador Panelo a fost nevoit să folosească patru maxi-taxi şi, pe ultima parte, o motocicletă la ocazie pentru a parcurge un traseu de mai puţin de 20 de kilometri, de la casa lui, din Marikina City, la palatul prezidenţial Malacanang din Manila.

Citește și : Primele pierderi ale armatei turce în nord-estul Siriei: un militar a fost ucis și alți trei răniți

“Trebuie într-adevăr să ne trezim devreme deoarece avem o problemă cu traficul”, a spus el la postul de radio DZBB din Manila în timp ce se afla în al treilea maxi-taxi. “Trebuie să ne luăm o marjă de timp de cel puţin două ore sau chiar trei. Altfel, nu veţi ajunge la destinaţie la timp”, a adăugat Panelo.

“Opinia mea este că suntem un popor foarte creativ. Când ne confruntăm cu o situaţie ostilă, ne adaptăm la ea”, a adăugat purtătorul de cuvânt prezidenţial, lăudând inventivitatea filipinezilor şi remarcând chiar ironic că “putem merge de asemenea pe jos, ar putea fi mai rapid”.

Panelo s-a deplasat astfel spre biroul său după ce a fost provocat de diverse organizaţii să încerce transportul public, în urma respingerii plângerilor privind criza din acest domeniu cu care se confruntă capitala filipineză.

Citește și : Explozie la bordul unui petrolier iranian aflat în apropierea unui port saudit

“Felicitări Secretarului Panelo pentru că a ajuns cu bine la Malacanang după aproape 4 ore de navetă”, a scris pe Twitter Renato Reyes, reprezentantul grupului de stânga Bayan (Naţiunea).

“Sperăm că toată această experienţă a evidenţiat că există o criză a transportului în comun şi că este nevoie de soluţii pe termen lung. Vă mulţumim pentru că ne-aţi demonstrat opinia, chiar dacă noi ştiam acest lucru de multă vreme”, a adăugat acesta.

Tags: manilaRenato ReyesRodrigo DuterteSalvador Panelotrafictransportul public
Categorii: Știrile zilei