Expert, despre embargoul Rusiei: Scopul Moscovei este de a instiga populația împotriva Guvernului

Publicat:

Embargoul rus, intrat ieri, 4 decembrie, în vigoare, nu a făcut decât să agraveze criza prin care trec agricultorii, deoarece exportatorii de mere, și alte fructe în continuare depind mult de piața rusă.

De această părere este expertul Tatiana Cojocari, care a precizat în cadrul unui video că miza Kremlinului este să pună presiune cât mai multă asupra agricultorilor și să dezbine și să crescă cât mai mult supărarea oamenilor.


Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

„Nu e prima dată când Rusia impune embargoul asupra produselor moldovenești. Rusia manipulează R. Moldova, iar scopul acestui embargou este de a instiga populația împotriva Guvernului pentru că Rusia nu prea mai are cu ce ne șantaja”, a spus expertul.

 Serviciul Federal pentru Supravegherea Sanitară și Fitosanitară din Rusia (Rosselhoznadzor) a emis un anunț oficial prin care revine la restricțiile impuse în 2022 pentru importul de produse reglementate din Republica Moldova în Rusia.

Măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 4 decembrie 2023, după ce au fost descoperite mai multe obiecte de carantină în legumele și fructele moldovenești.

La scurt timp, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din Republica Moldova a respins decizia autorităților rusești de a impune un embargo la importul de fructe și legume moldovenești.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sir Keir Starmer devine oficial prim-ministru al Marii Britanii

Sir Keir Starmer devine oficial prim-ministru al Marii Britanii Sir Keir Starmer a devenit oficial noul prim-ministru al Marii Britanii. Starmer a avut vineri o...

Iohannis plecă la reuniunea NATO. Cere sprijin pentru partenerii ‘vulnerabili’ ai Alianței

Iohannis plecă la reuniunea NATO. Cere sprijin pentru partenerii 'vulnerabili' ai Alianței Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 9-11 iulie 2024, la reuniunea şefilor...

Kylian Mbappe a făcut o reverență în fața lui Cristiano Ronaldo, iar apoi i-a transmis un mesaj războinic

Kylian Mbappe a făcut o reverență în fața lui Cristiano Ronaldo, iar apoi i-a transmis un mesaj războinic Portugalia - Franța este unul dintre cele...

Ucraina va primi al treilea sistem Patriot, donat de Germania

Ucraina va primi al treilea sistem Patriot, donat de Germania Ambasada Germaniei la Kiev a confirmat vineri că Ucraina a primit al treilea sistem de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.