X

Experta-şefă în sănătate din Scoția își dă DEMISIA

Experta-şefă în sănătate a guvernului din Scoţia, Catherine Calderwood, a demisionat după ce a fost surprinsă ignorând propria recomandare de a rămâne în casă în timpul pandemiei de coronavirus, relatează dpa, potrivit agerpres.

Catherine Calderwood, ofiţer medical şef, a transmis duminică seară că “regretă profund”, într-un comunicat prin care şi-a anunţat demisia după o discuţie cu primul ministru al Scoţiei, Nicola Sturgeon, potrivit agenţiei britanice de ştiri Press Association.

Citește și: Norvegia trimite o echipă medicală în Italia

“Atenţia justificată acordată comportamentului meu riscă să distragă concentrarea de la sarcina importantă pe care guvernul şi breasla medicală o au în a face ca ţara să depăşească pandemia de coronavirus”, a precizat ea în comunicat.

Anterior, ea a recunoscut că în două weekenduri consecutive a mers la o a doua reşedinţă a sa dintr-o zonă rurală de pe coasta de est a Scoţiei, un act care a fost în contradicţie cu propriul sfat către scoţieni de a rămâne în locuinţa lor principală.

Citește și: Apple va produce 1 milion de măşti pe săptămână

Mărturisirea a venit după ce ediţia scoţiană a ziarului The Sun a publicat fotografii cu Calderwood în oraşul Earlsferry, o destinaţie turistică populară.

“Nu am urmat sfatul pe care l-am dat altora. Regret profund”, a spus ea duminică într-o conferinţă de presă.

Calderwood, care a făcut în mod repetat apeluri la televiziune ca oamenii să respecte restricţiile publice menite a opri răspândirea coronavirusului, a primit iniţial doar un avertisment din partea guvernului scoţian.

Tags: Catherine CalderwoodcoronavirusEarlsferryNicola Sturgeonpandemiescotia
Categorii: Externe