Experţii francezi au reuşit să extragă datele din cutiile negre ale avionului ucrainean doborât în Iran

Publicat:

Experţi ai Biroului de investigare a accidentelor aeriene (BEA) de la Paris au extras luni cu succes date din cutiile negre ale avionului ucrainean doborât de Iran pe 8 ianuarie, informează dpa, scrie agerpres.

Toţi cei 176 de pasageri şi-au pierdut viaţa după ce forţele iraniene au doborât din greşeală avionul la scurt timp după decolarea acestuia din Teheran, cu destinaţia Kiev.


Citește și : China denunţă ‘CALOMNIILE’ venite din Marea Britanie

Datele din ambele cutii negre, înregistratorul de voce din cabina de bord şi înregistratorul de zbor, includ “evenimentul în sine”, a scris BEA pe Twitter.

Datele au fost transmise autorităţilor iraniene, iar analiza acestora va începe marţi împreună cu “părţile interesate”, a mai precizat BEA.

Investigatori din partea Comitetului pentru siguranţa transporturilor din Canada sunt prezenţi la sediul central al BEA din Paris, în contextul în care aproape jumătate din pasagerii care au pierit în accidentul aviatic erau canadieni.

În luna iulie, autoritatea iraniană a aviaţiei civile a declarat că doborârea avionului a fost provocată de o “greşeală umană” cauzată de o abatere a sistemului radar militar şi de lipsa comunicării între operatorul apărării aeriene şi comandanţii săi.

Citește și : Zuckerberg asigură că nu are niciun acord secret cu Trump

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.