Expertul în vaccinuri care susține planurile anti-Covid ale lui BoJo pe măsură ce internările în spital scad vertiginos

Publicat:

Un important expert în vaccinuri a susținut refuzul lui Boris Johnson de a înăspri restricțiile împotriva Covid-19 din Anglia, spunând că decesele în masă și spitalizările din cauza bolii mortale sunt „istorie”, relatează pe larg Daily Mail.

Profesorul Sir John Bell, profesor regius de medicină la Universitatea Oxford și membru al Grupului de lucru pentru vaccinuri, a spus că publicul a fost „destul de responsabil” în răspunsul său la răspândirea variantei Omicron.


Citeşte şi: Talibanii avertizează că nu mai vor niciun amestec străin în Afganistan – Black News

Ştirea a venit când noi cifre au arătat că numărul de persoane spitalizate cu Covid în Anglia este mai puțin de jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut – în ciuda faptului că numărul de cazuri este de trei ori mai mare.

„Ministrul Sănătății a luat sfatul și a analizat datele. Cred că judecata lui unde ar trebui să mergem în următoarele câteva zile este probabil bună”, a declarat Sir John pentru programul BBC Radio 4 Today.

„Există o mulțime de oameni care sunt conștienți că ne aflăm în fața acestui val mare de imbolnăviri. Comportamentul oamenilor din Marea Britanie, în special din Anglia, a fost destul de responsabil în ceea ce privește încercarea de a nu ieși și a petrece mult timp expunându-se la virus.

El a adăugat: „Scenele îngrozitoare pe care le-am văzut în urmă cu un an – unitățile de terapie intensivă fiind pline, mulți oameni care mor prematur – asta este acum ISTORIE din punctul meu de vedere și cred că ar trebui să fim liniștiți că este posibil să continue.

Dl Johnson, care se află la reşedinţa sa de la țară, l-a lăsat pe ministrul pentru Sănătate, Sajid Javid, să se confrunte cu camerele parlamentare pentru a anunța decizia, deși mai târziu a trimis pe Twitter sfaturi britanicilor să fie precauți în noul an.

Decizia sa de aseară de a nu urma exemplul celorlalte națiuni în introducerea unor restricții mai dure anti-Covid înainte de noul an a fost salutată și de parlamentarii conservatori care au fost în dezacord cu premierul.

Premierul britanic s-a confruntat cu o rebeliune de peste 100 de parlamentari înainte de Crăciun, deoarece a introdus noi reguli de purtare a măștilor și verificări Covid pentru localurile de noapte.

Citeşte şi: Poşta din St. Nikolaus a răspuns unui număr record de scrisori trimise lui Moş Crăciun – Black News

Tory Mark Francois a declarat pentru GB News: „Este remarcabil cum o rebeliune a 101 deputați concentrează mințile, nu-i așa? Dar să nu fim prostiţi, aceasta este decizia corectă, bravo doamnule prim-ministru.

„Le cerem oamenilor să-și folosească bunul simț – suntem conservatori. Avem încredere în bunul simț al poporului britanic.

Brendan Clarke-Smith, deputatul Bassetlaw, a adăugat: „Este vorba de încrederea în oameni pentru a lua propriile decizii cu privire la viața lor și pentru a-și folosi bunul simț”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.