Explozia din Gaza a provocat moartea a 12 persoane

Publicat:

Numărul persoanelor ucise într-o explozie şi un incendiu dintr-o brutărie din Fâşia Gaza a urcat la 12, iar 14 persoane sunt grav rănite, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii din Gaza, citat de DPA, potrivit agerpres.

Printre morţi sunt şase minori, două femei şi doi bărbaţi. Multe dintre persoanele rănite se află în stare critică.


Citeşte şi: Arabia Saudită ÎNCHIDE toate şcolile şi îi izolează pe şiiţi

Incidentul a avut loc joia trecută în tabăra de refugiaţi Nuseirat din centrul enclavei palestiniene. Potrivit poliţiei, investigaţiile iniţiale au arătat că au explodat canistre de gaz.

La scurt timp după miezul zilei, o explozie puternică a zguduit Fâşia Gaza. Fum negru şi gros se putea vedea ridicându-se peste o clădire.

Qatarul, care face cu regularitate mari donaţii financiare către Gaza, a anunţat asistenţă imediată pentru persoanele afectate, în valoare de aproximativ 2 milioane de dolari.

Mişcarea islamistă Hamas, la putere în Fâşia Gaza, a declarat că familiile afectate vor primi un sprijin echivalent a circa 300.000 de dolari.

Citeşte şi: Un bărbat înarmat cu două cuţite a fost împuşcat mortal în centrul Londrei

În jur de 2 milioane de palestinieni trăiesc în condiţii grele în fâşia îngustă de teren de pe coasta mediteraneană.

Mişcarea Hamas este clasificată de Israel, Statele Unite şi Uniunea Europeană ca organizaţie teroristă.

Israelul a înăsprit o blocadă impusă Fâşiei Gaza în 2007, sprijinită de asemenea de Egipt. Ambele ţări justifică măsura ca fiind legată de securitate. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.