X

Explozia din Nashville NU a avut motivaţii teroriste! Atacatorul era ‘SUPĂRAT pe VIAŢĂ’

Autorul atacului cu bombă din ziua de Crăciun, de la Nashville, în statul american Tennessee, nu a acţionat din motive teroriste, a comunicat luni FBI, Biroul Federal de Investigaţii din Statele Unite, potrivit agerpres.

Conform documentului citat de dpa, Anthony Warner, în vârstă de 63 de ani, a acţionat “în parte din cauza tuturor factorilor de stres din viaţă”, inclusiv paranoia şi “mai multe teorii excentrice ale conspiraţiei”.

Citeşte şi: Deb Haaland, prima persoană amerindiană la conducerea Internelor din SUA – Black News

Ancheta a stabilit că Warner nu a avut complici şi a construit şi detonat singur bomba improvizată amplasată într-un automobil.

Warner a parcat maşina pe stradă şi a difuzat la volum mare o înregistrare în care avertiza că în 15 minute se va produce o explozie. Ora aleasă, înainte de ivirea zorilor, şi locul din centrul oraşului au asigurat că incidentul va fi remarcat, dar cu risc minim de a face alte victime.

Citeşte şi: ONU: ‘Cel puţin 138 de protestatari paşnici’ au fost ucişi în Myanmar – Black News

Poliţia a fost chemată rapid şi a evacuat zona chiar înainte de explozie. Au fost răniţi doar trei oameni, iar singurul care şi-a pierdut viaţa a fost Warner, identificat ulterior. 

Tags: Anthony WarnerBiroul Federal de Investigatii (FBI)explozieNashvilleSUA
Categorii: Știrile zilei