Explozibil descoperit în locuința atacatorului fostului premier nipon Shinzo Abe

Publicat:

Poliția a descoperit mai multe posibile dispozitive explozive la percheziția făcută în locuința atacatorului fostului premier Shinzo Abe, informează mediafax.

Conform NHK, citat de bbc, geniştii se pregătesc să efectueze o explozie controlată la fața locului.


Citește și : Peskov: Potenţialul Rusiei este atât de mare încât doar o mică parte din el este folosit în Ucraina

Suspectul a fost identificat ca fiind Tetsuya Yamagami, rezident în Nara.

Presa locală spune că se crede că acesta este un fost membru al Forței maritime de autoapărare a Japoniei, echivalentul marinei japoneze. Se spune că a părăsit serviciul activ în 2005.

Oficialii nu au comentat încă motivele suspectului, dar mass-media locale au relatat că Yamagami a declarat poliției că era “nemulțumit de fostul prim-ministru Abe și că urmărea să-l ucidă”.

De asemenea, acesta le-ar fi spus polițiștilor că nu avea “ranchiună pentru convingerile politice ale fostului prim-ministru”.

Martorii oculari au declarat că au văzut un bărbat care avea un pistol mare și care a tras de două ori din spate în Abe. Fostul premier a căzut la pământ în timp ce trecătorii țipau șocați și neîncrezători.

Abe avea cu el o echipă de poliție de securitate, dar pare că bărbatul înarmat a reușit totuși să se apropie la câțiva metri de acesta, fără niciun fel de control sau barieră.

Citește și : Shinzo Abe a murit după ce a fost împușcat în timpul unui miting

Fotografiile care au circulat în urma atacului îl arată pe suspect stând chiar în spatele fostului premier în timp ce acesta rostește un discurs.

Polițiștii l-au reținut pe atacator, care nu a încercat să fugă, și i-au confiscat arma, care ar fi fost un pistol artizanal.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Temperaturile extreme din ultimele săptămâni au afectat și legumele. Cum au evoluat prețurile

Temperaturile extreme din ultimele săptămâni au afectat și legumele. Cum au evoluat prețurile Temperaturile extreme din ultimele săptămâni au afectat și legumele din câmpuri sau...

Expertul care a ajutat Coca-Cola să dea dependență dezvăluie cum suntem păcăliți

Expertul care a ajutat Coca-Cola să dea dependență dezvăluie cum suntem păcăliți Știm cu toții că marile corporații care vând mâncare ultraprocesată și băuturi carbogazoase...

Teoriile conspiraţiei abundă după incidentele globale provocate de o pană informatică a sistemului Microsoft

Teoriile conspiraţiei abundă după incidentele globale provocate de o pană informatică a sistemului Microsoft Un al treilea război mondial iminent? Un atac cibernetic major lansat...

Un ucrainean de 27 de ani, găsit mort într-un lan de grâu, din Moldova, de lângă graniță

Un ucrainean de 27 de ani, găsit mort într-un lan de grâu, din Moldova, de lângă graniță Cadavrul unui tânăr ucrainean de 27 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.