X

Explozibil descoperit în locuința atacatorului fostului premier nipon Shinzo Abe

Poliția a descoperit mai multe posibile dispozitive explozive la percheziția făcută în locuința atacatorului fostului premier Shinzo Abe, informează mediafax.

Conform NHK, citat de bbc, geniştii se pregătesc să efectueze o explozie controlată la fața locului.

Citește și : Peskov: Potenţialul Rusiei este atât de mare încât doar o mică parte din el este folosit în Ucraina

Suspectul a fost identificat ca fiind Tetsuya Yamagami, rezident în Nara.

Presa locală spune că se crede că acesta este un fost membru al Forței maritime de autoapărare a Japoniei, echivalentul marinei japoneze. Se spune că a părăsit serviciul activ în 2005.

Oficialii nu au comentat încă motivele suspectului, dar mass-media locale au relatat că Yamagami a declarat poliției că era “nemulțumit de fostul prim-ministru Abe și că urmărea să-l ucidă”.

De asemenea, acesta le-ar fi spus polițiștilor că nu avea “ranchiună pentru convingerile politice ale fostului prim-ministru”.

Martorii oculari au declarat că au văzut un bărbat care avea un pistol mare și care a tras de două ori din spate în Abe. Fostul premier a căzut la pământ în timp ce trecătorii țipau șocați și neîncrezători.

Abe avea cu el o echipă de poliție de securitate, dar pare că bărbatul înarmat a reușit totuși să se apropie la câțiva metri de acesta, fără niciun fel de control sau barieră.

Citește și : Shinzo Abe a murit după ce a fost împușcat în timpul unui miting

Fotografiile care au circulat în urma atacului îl arată pe suspect stând chiar în spatele fostului premier în timp ce acesta rostește un discurs.

Polițiștii l-au reținut pe atacator, care nu a încercat să fugă, și i-au confiscat arma, care ar fi fost un pistol artizanal.

Tags: NarapistolpremierShinzo AbeTetsuya Yamagami
Categorii: Știrile zilei