Explozibilul găsit în curtea unui militar german este funcţional (expert al poliţiei)

Publicat:

Un militar german a ascuns în curtea casei suficientă muniţie pentru a distruge complet o maşină şi a-i ucide pe cei aflaţi în interior, a declarat vineri un expert al poliţiei la tribunalul din Leipzig, unde este judecat bărbatul, relatează dpa, potrivit agerpres.

Arsenalul descoperit în mai anul trecut în curtea din satul Collm (Saxonia) conţinea între altele două kilograme de explozibil de uz profesional, câteva mii de gloanţe, o puşcă de asalt AK47, o arbaletă şi o grenadă fumigenă.


Citește și : Antonio Guterres s-a vaccinat anti-COVID şi cere ca toată lumea să aibă acces la vaccin

Acuzatul în vârstă de 45 de ani a mărturisit că este vorba de articole mai vechi de pe inventarul forţelor armate, pe care le păstra pentru “antrenament” şi nu le mai considera operaţionale.

Expertul citat a menţionat că, totuşi, explozibilul confiscat la Collm nu ar fi fost destul pentru a arunca în aer o clădire sau un pod.

Cazul întăreşte însă suspiciunile privind furturi la scară largă de la Comandamentul forţelor speciale (KSK) al Bundeswehr, responsabil de misiuni de interes strategic, cum ar fi eliberarea de ostatici germani din zone de conflict şi capturarea de terorişti.

KSK face obiectul unei reforme radicale, care vizează eliminarea din rândurile sale a elementelor bănuite de extremism, iar o subunitate a sa a fost complet desfiinţată vara trecută, aminteşte dpa.

Citește și : Datele personale ale olandezilor au fost FURATE din programul de monitorizare a cazurilor de COVID

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.