X

Explozie la bordul petrolierului iranian ca urmare a unei coliziuni cu un cargo chinez în largul coastei de est a Chinei

O explozie s-a produs, miercuri, la bordul petrolierului iranian care a luat foc în acest week-end, în largul coastei de est a Chinei, ca urmare a unei coliziuni cu un cargo chinez, a anunţat Ministerul chinez al Transporturilor, citat de Reuters.

Deflagraţia s-a produs în contextul în care pompierii încercau să stingă focul cu ajutorul unei spume antiincendiu, conform news.ro .

Ministrul sud-coreean al Mărilor, Park Sung-Dong, a apreciat că incendiul de la bordul petrolierului Sanchi ar putea fi stins peste aproximativ o lună. “Ceea ce ne îngrijorează este carburantul, care ar putea contamina marea, dacă nava se scufundă”, a adăugat ministrul.

Citește și : Peste 3000 de creştini au fost masacraţi din cauza credinţei lor într-un singur an

Operaţiunile vizând stingerea incendiului sunt îngreunate de condiţiile meteorologice nefavorabile – vânt violent, valuri înalte. De asemenea, echipele de căutare nu au reuşit să dea de urma a 31 din cei 32 de membri ai echipajului daţi dispăruţi.

O flotilă de 13 nave de intervenţie se află într-o zonă de 900 de mile nautice în jurul petrolierului, care, conform experţilor, ar putea exploda şi s-ar scufunda. Amploarea dezastrului ar putea fi cea mai mare din 1991, când 260.000 de tone de petrol brut s-au devărsat în mare, în largul coastelor angoleze.

Tancul iranian transporta o formă ultra-uşoară de petrol, cunoscută drept condensat, care – în acest caz – poate fi mai periculos pentru mediu decât forma brută.

Înregistrat în Panama, petrolierul Sanchi aparţine unei companii iraniene. El transporta 136.000 de tone de petrol iranian când s-a ciocnit cu un cargo, sâmbătă noapte, la aproximativ 300 de kilometri de costa Shanghaiului.

Echipajul format din 21 de persoane al cargo-ului a fost salvat.

Tags: explozieflotilăincendiuPark Sung-DongpetrolierSanchi
Categorii: Știrile zilei