X

Israel : Explozie la graniţa cu Fâşia Gaza. Patru soldaţi israelieni au fost răniţi

Patru soldaţi israelieni au fost răniţi sâmbătă într-o explozie la graniţa cu Fâşia Gaza, potrivit armatei care a replicat deschizând focul asupra unui post de observare din enclava palestiniană, relatează AFP.

Este unul dintre cele mai serioase incidente de la graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza – aflată sub controlul mişcării islamiste Hamas – de la încheierea războiului în care s-au confruntat în vara lui 2014, conform agerpres.

Explozia nu a fost revendicată imediat, dar armata israeliană a acuzat Hamas că este responsabilă de acest incident.

Citește și : Suedia : Patronii unor mari grupuri denunță expulzarea lucrătorilor străini calificaţi

“Hamas organizează frecvent revolte şi pretinse ‘manifestaţii’ de-a lungul barierei cu Israelul”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus.

Potrivit acestuia, dispozitivul a fost plasat cu o zi înainte, în cursul unei astfel de manifestaţii.

“Considerăm că Hamas este responsabilă pentru orice agresiune dinspre Fâşia Gaza”, a adăugat el.

Mai devreme, armata israeliană anunţase într-un comunicat că patru soldaţi ai fost răniţi, dintre care doi “în stare gravă”, în explozia care s-a produs în apropierea barierei de securitate.

Ulterior, un tanc israelian a deschis focul asupra unui punct de observare din interiorul Fâşiei Gaza, a informat documentul.

După cum au făcut cunoscut surse din cadrul serviciilor de securitate palestiniene, tirul israelian a lovit la est de oraşul Khan Yunis, în sudul Fâşiei Gaza, şi nu a făcut răniţi.

Israelul şi Hamas păstrează un armistiţiu fragil după încheierea războiului din 2014, al treilea de când mişcarea islamistă a preluat controlul în Fâşia Gaza, în 2007.

La începutul lui februarie, aviaţia militară israeliană a efectuat o serie raiduri asupra Fâşiei Gaza ca răspuns la mai multe tiruri cu rachete dinspre enclava palestiniană.

Tags: aviaţia militarăfasia gazahamasisraelKhan Yunisranitisoldatitwitter
Categorii: Sinteze