Explozie într-un imobil din apropiere de Moscova pe fondul izolării la domiciliu, cel puţin un mort

Publicat:

Un imobil a fost parţial distrus sâmbătă în apropiere de Moscova de o explozie de gaze, care a făcut cel puţin un mort, într-o perioadă în care populaţia este consemnată la domiciliu din cauza pandemiei de COVID-19, au anunţat echipele de intervenţie, citate de AFP, scrie agerpres.

O imagine difuzată pe contul de Instagram de serviciul de presă al guvernatorului regiunii capitalei ruse arată clădirea distrusă la cel puţin trei etaje.


Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 în Spania

Potrivit unui bilanţ publicat de Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă, în explozia şi-a pierdut o persoană şi alte patru au fost rănite, informează RIA Novosti şi Interfax.

 

Explozia a avut loc la etajul doi al acestui imobil de locuinţe din Orehovo-Zuevo, un oraş situat la 95 km est de Moscova.

O înregistrare video difuzată de jurnalul Moskovski Komsomoleţ îi arată faţada parţial prăbuşită, în timp ce locuinţele învecinate sunt intacte.

Exploziile din cauza scurgerilor de gaze sunt relativ comune în Rusia, căci cea mai mare parte a infrastructurilor datează din epoca sovietică şi normele de securitate sunt adesea ignorate.

Explozia de sâmbătă intervine în plină perioadă de izolare decretată din cauza propagării COVID-19. Cea mai mare parte a ruşilor sunt sfătuiţi să stea în case.

Citește și : Recesiunea provocată de coronavirus va fi ‘mult mai gravă’ decât criza din 2008 (FMI)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.