X

Explozie puternică în apropiere de o reuniune politică din Afganistan

O explozie s-a produs joi în apropierea unei importante reuniuni politice în vestul capitalei afgane Kabul, provocând întreruperea bruscă a evenimentului şi fuga participanţilor, potrivit unor imagini difuzate în direct la televiziune, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Rămâneţi calmi, zona exploziei este departe de noi”, a declarat fostul preşedinte al Adunării Naţionale, Mohammad Younus Qanooni.

Vezi și: Președintele Braziliei critică carnavalul și difuzează imagini obscene – VIDEO

Un alt atac a avut loc miercuri în oraşul Jalalabad, în estul Afganistanului. “Doi kamikaze şi-au detonat vestele cu explozibili, iar alţi doi au fost ucişi de forţele de securitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al provinciei Attaullah Khogyani.

Atacurile survin în contextul în care Statele Unite şi talibanii poartă negocieri de pace la Doha de săptămâna trecută pentru a încerca să pună capăt conflictului care afectează Afganistanul de aproape 18 ani.

Vezi și: Un avion de vânătoare rus a interceptat o aeronavă-spion americană – VIDEO

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, discuţiile se referă ”la patru subiecte comune care vor constitui un viitor acord”, şi anume “contraterorismul”, “retragerea trupelor” americane, “dialogul inter-afgan” şi ”încetarea focului”. 

Tags: AfganistanexploziekabulMohammad Younus Qanooni
Categorii: Știrile zilei