Explozie puternică în Kabul. Jihadiştii islamişti revendică atacul terorist în care au murit cel puţin şase oameni

Publicat:

UPDATE: Cel puţin şase persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma unui atentat produs luni în apropierea zonei de securitate din centrul oraşului Kabul, anunţă autorităţile afgane, citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro, conform mediafax.

Bilanţul preliminar al atentatului este de şase morţi şi 20 de răniţi, a declarat Najib Danish, purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne.


Deflagraţia s-a produs în apropiere de Zona Verde, perimetrul ultrasecurizat din centrul capitalei Afganistanului.

“Un terorist-kamikaze a vrut să atace un grup de manifestanţi. A fost oprit la 200 de metri de metri de intrarea în Zona Verde”, a declarat un alt oficial din cadrul Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Ştire iniţială: Cel puţin trei persoane au fost ucise luni şi alte opt rănite în capitala afgană Kabul într-o explozie produsă în apropiere de un protest la care participau sute de oameni, informează AFP şi Efe, potrivit agerpres.

Potrivit Ministerului de Interne, explozia a avut loc în apropierea unui liceu din centrul oraşului. Un poliţist a menţionat pentru France Presse că a văzut 15 victime la sol, dar nu a putut preciza deocamdată dacă “a fost vorba de un atentat sinucigaş sau de o bombă”.

Citeşte şi: Un oficial al ministerului de externe iranian, condamnat la 10 ani de închisoare pentru spionaj

Sute de oameni s-au strâns luni la Kabul pentru a cere trimiterea de întăriri într-un district din provincia Ghazni, unde talibanii şi-au intensificat atacurile în ultimele zile.

Zeci de soldaţi şi civili afgani au fost ucişi sau răniţi în ultimele atacuri întreprinse de talibani în provinciile afgane Takhar (nord) şi Ghazni (sud-est).

Citeşte şi: Un avion american de vânâtoare s-a prăbuşit în Marea Filipinelor – FOTO

Filiala afgană a reţelei teroriste Stat Islamic a revendicat atentatul comis luni în centrul oraşului Kabul, informează site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit mediafax.

“Un terorist-kamikaze a atacat un grup de şiiţi în apropierea Palatului Prezidenţial” din Kabul, a transmis reţeaua teroristă sunnită prin intermediul propriei agenţii de presă, Amaq.

Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în urma unui atentat sinucigaş comis luni în Kabul.

Filiala afgană a organizaţiei teroriste Stat Islamic a revendicat numeroase atentate produse în ultimele luni în Kabul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jimmy Kimmel şi John Mulaney au refuzat oferta de a prezenta următoarea gală a premiilor Oscar

Jimmy Kimmel şi John Mulaney au refuzat oferta de a prezenta următoarea gală a premiilor Oscar Cunoscuţii actori americani de comedie Jimmy Kimmel şi John...

Actorul Idris Elba va înfiinţa un studio de film în Zanzibar

Actorul Idris Elba va înfiinţa un studio de film în Zanzibar Actorul britanic Idris Elba a primit drept de folosinţă asupra unui teren din insula...

Jurnaliştii germani sunt nemulţumiţi de restricţiile privind fotografierea la concertele susţinute de Adele

Jurnaliştii germani sunt nemulţumiţi de restricţiile privind fotografierea la concertele susţinute de Adele O asociaţie a jurnaliştilor germani şi-a exprimat vineri nemulţumirea cu privire la...

Programul UNTOLD pe zile. Lenny Kravitz şi Swedish House Mafia, pe scena principală

Programul UNTOLD pe zile. Lenny Kravitz şi Swedish House Mafia, pe scena principală Lenny Kravitz, Sam Smith, Irina Rimes, Steve Aoki, Timmy Trumpet, Dimitri Vegas...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.